Bekijk de uitzending van Merci Merckx terug

Di 1 september 2015 | 20:35 Merci Merckx

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Merci Merckx gemist? Bekijk hier naar Merci Merckx gemist.

Merci Merckx

Datum
Di 1 september 2015
Tijd
20:35 tot 21:30
Zender
Eén
Genre
Sportdocumentaire
Twitter hashtag
#MerciMerckx
Deel-url
gids.tv/13999715

In het nieuwe Eén-programma Merci Merckx gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes weken lang trekt Karl door acht landen op drie continenten. Merci Merckx is een reis doorheen de carrière van de Kannibaal: van de kasseien van Roubaix tot de hoogste Alpentoppen, van de Italiaanse Rivièra tot de drukte in Mexico-City, van euforie tot drama.

De tocht voert Karl naar de meest mythische plekken uit de wielergeschiedenis, maar doet hem ook stilstaan bij de kleine dingen in het leven.

Karl spreekt op zijn reis met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Een indrukwekkende selectie getuigen die nog nooit eerder werd samengebracht in één programma, vertelt aan Karl wat ze van Merckx vindt: acht wereldkampioenen, acht Tourwinnaars, vier Girowinnaars en vijf Vueltawinnaars komen aan het woord. Karl sprak onder meer met Merckx’ generatiegenoten Gimondi, Adorni, Thévenet, Poulidor, Janssen en Zoetemelk, maar ook met de man of vrouw in de straat.

Vanavond praat Karl in de eerste aflevering met Tom Boonen & Eddy Planckaert over de magie van Parijs-Roubaix en trekt via Luik naar de Vlaamse Ardennen voor een eerbetoon vanuit de lucht aan Vlaanderens Mooiste: de Ronde van Vlaanderen.

Merci Merckx op tv

.