Bekijk de uitzending van Matthäus-Passion terug

Vr 19 april 2019 | 12:00 Matthäus-Passion

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Matthäus-Passion gemist? Bekijk hier naar Matthäus-Passion gemist.

Matthäus-Passion

Datum
Vr 19 april 2019
Tijd
12:00 tot 14:45
Zender
NPO 2
Genre
Klassieke muziek
Jaar
2018
Twitter hashtag
#matthäuspassion
Deel-url
gids.tv/22114378

In de prachtige Pieterskerk in Leiden vertolken het Ars Musica koor en orkest onder leiding van Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach.

De Matthäus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het evangelie van Mattheüs. Vanwege de taal en toegankelijke melodieën was de Matthäus Passion van oorsprong onderdeel van de liturgie van de kerk. Bach componeerde het stuk om Goede Vrijdag dichter bij de mensen te brengen.

De bevlogen musici en de intieme cameravoering geven het verhaal over het lijden en sterven van Jezus Christus ruim 2000 jaar later op indrukwekkende wijze weer.

Matthäus-Passion op tv

Dichter muziek dirigent concert leiden klassiek grote kerk koor afscheid kerk jezus orkest musici veldhoven klassieke muziek goede vrijdag passion christus naarden tournee evangelie 2000 35 jaar bach matthäus passion matthäus jos van veldhoven paul witteman leiding vrijdag hoogtepunt tijd deze terug.