Bekijk de uitzending van Fruitvale Station terug

Vr 12 juni 2020 | 22:45 Fruitvale Station IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Fruitvale Station gemist? Bekijk hier naar Fruitvale Station gemist.

Fruitvale Station

Fruitvale Station
Datum
Vr 12 juni 2020
Tijd
22:45 tot 00:10
Zender
NPO 3
IMDb
7.5
Genre
Drama
Jaar
2013
Regisseur
Ryan Coogler
Acteurs
Kevin Durand, Michael B. Jordan, Joey Oglesby, Melonie Diaz, Octavia Spencer
Twitter hashtag
#fruitvalestation
Deel-url
gids.tv/24519385

Fruitvale Station is een Amerikaanse dramafilm uit het jaar 2013. Deze film is geregisseerd door Ryan Coogler. Met in de hoofdrol Michael B. Jordan, Octavia Spencer en Melonie Diaz.

Deze film begint in San Francisco, in het jaar 2008. Dit waargebeurde verhaal gaat over de laatste dag in het leven van de 22-jarige Oscar Grant die doodgeschoten werd door de politie, terwijl hij ongewapend was. De 22-jarige Oscar Grant woont in de Bay Area samen met zijn vrouw en kind. Terwijl hij vol goede voornemens zit voor het nieuwe jaar, viert hij de jaarwisseling met familie en vrienden in een metrostation. Als Oscar betrokken raakt bij een vechtpartij, heeft hij de schijn tegen zich en maakt een politieagent een fatale inschattingsfout.

Regisseur Ryan Coogler won voor zijn debuutfilm, waarvoor hij ook het scenario schreef - zowel de publieksprijs als de juryprijs tijdens het Sundance filmfestival. Daarnaast kreeg Coogler in Cannes de Prix de l'avenir voor getalenteerde regisseurs uitgereikt. De film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, werd mede geproduceerd door actrice Octavia Spencer, die ook in de film te zien is.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/fruitvale-station

Fruitvale Station op tv

.
Fruitvale Station - Trailer