Bekijk de uitzending van Mahler - Symfonie Nr. 8 terug

Wo 14 november 2018 | 22:15 Mahler - Symfonie Nr. 8

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Mahler - Symfonie Nr. 8 gemist? Bekijk hier naar Mahler - Symfonie Nr. 8 gemist.

Mahler - Symfonie Nr. 8

Datum
Wo 14 november 2018
Tijd
22:15 tot 23:41
Zender
Brava
Genre
Muziekprogramma
Deel-url
gids.tv/21357682

Leonard Bernstein dirigeert de Wiener Philharmoniker en het koor van de Wiener Staatsoper in een uitvoering van Gustav Mahlers Symfonie Nr. 8 in Es-groot. Solisten zijn Edda Moser, Judith Blegen, Gerti Zeumer, Ingrid Mayr, Agnes Baltsa, Kenneth Riegel, Hermann Prey en Jos? van Dam.

De uitvoering is opgenomen in het Konzerthaus in Wenen in 1975. De Achtste Symfonie van Mahler vergt een van de grootste bezettingen binnen het klassieke repertoire. Omdat vele musici en zangers nodig zijn om het werk uit te voeren, draagt de symfonie de bijnaam 'Symphony of a Thousand'. Mahler componeerde het werk in een zeer kort tijdsbestek in zomer van 1906 in Maiernigg te Oostenrijk.

Bernstein was de eerste dirigent ooit die alle symfonie?n van Mahler niet alleen op schijf, maar ook op film vastlegde. Deze unieke opnames zorgden voor een enorme opleving en herwaardering van Mahlers muziek.

Bernstein: "Alle symfonische werken van Mahler handelen in uitersten, zowel in dynamiek en tempo alsook emotionele betekenis. Als het kil is, is het extreem kil.

Wanneer de muziek fors en rijk is, is deze zelfs forser en rijker dan alle muziek in Wagners 'G?tterd?mmerung'. En wanneer de muziek lijdt, lijdt deze zoals geen enkele muziek ooit eerder heeft geleden."

Mahler - Symfonie Nr. 8 op tv

.

Meer uitzendingen van Mahler - Symfonie Nr. 8