Bekijk de uitzending van Maarten vd Weijden - Het moet zo extreem terug

Vr 5 juli 2019 | 17:55 Maarten vd Weijden - Het moet zo extreem

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Maarten vd Weijden - Het moet zo extreem gemist? Bekijk hier naar Maarten vd Weijden - Het moet zo extreem gemist.

Maarten vd Weijden - Het moet zo extreem

Datum
Vr 5 juli 2019
Tijd
17:55 tot 18:20
Zender
Ziggo Sport Extra 1
Deel-url
gids.tv/22577732

Maarten van der Weijden is de Olympisch Kampioen open water zwemmen van 2008! In 2001 werd bij hem acute leukemie geconstateerd. Uiteindelijk genas hij van zijn ziekte en werd hij na 4 jaar volledige genezen verklaard.

Na zijn Olympische gouden medaille stopte Maarten met topsport omdat hij niet langer slaaf wilde zijn van zijn eigen prestatiedrang. Na 6 jaar werken bij Unilever ‘dook Maarten weer in het water’. Hij kwam er achter dat hij simpelweg een persoon is die graag een doel heeft en daar naar toe wil werken.

Maarten leeft met een zeker schuldgevoel omdat hij kanker heeft overwonnen en velen dat geluk niet hebben. Hij heeft een enorm talent voor zwemmen en kan op deze manier iets terug doen.

En in de beleving van Maarten moet dat extreem, het moet pijn doen. Om geld in te zamelen voor kankeronderzoek zwom hij daarom van 18-20 augustus de 200 kilometer lange Elfstedentocht.

Maarten vd Weijden - Het moet zo extreem op tv

.