Bekijk de uitzending van M: Jesse Klaver, Chris van Dam en meer terug

Do 28 januari 2021 | 19:00 M: Jesse Klaver, Chris van Dam en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M: Jesse Klaver, Chris van Dam en meer gemist? Bekijk hier naar M: Jesse Klaver, Chris van Dam en meer gemist.

M: Jesse Klaver, Chris van Dam en meer

Datum
Do 28 januari 2021
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Deel-url
gids.tv/25776843

Onderwerpen van deze uitzending

Lukt het Jesse Klaver om 'links' uit het diepe dal te halen?
Vooralsnog gaan de Tweede Kamerverkiezingen door, maar vanwege de coronacrisis worden deze anders dan we gewend zijn. Welke koers gaat het land varen? En wie staat er straks aan het roer? In aanloop naar de verkiezingen ontvangen we bij M verschillende lijsttrekkers, met vandaag aan tafel voorman van GroenLinks, Jesse Klaver.

Een vernietigend rapport over slordigheid binnen Nationale Politie
Een vernietigend rapport over de politie: er wordt gesproken over een 'verziekte organisatie'. De intelligence-afdeling - die strijdt tegen zware criminaliteit en terrorisme - heeft haar zaken blijkbaar slecht op orde. De Inspectie Justitie en Veiligheid concludeert dat de misstanden geleid hebben tot interne spanningen en zélfs tot internationale reputatieschade. We praten hier straks over met voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs en CDA-kamerlid Chris van Dam.

GGD-lek: wat kunnen kwaadwillenden doen met deze gegevens?
Ongeveer 5,5 miljoen mensen hebben zich op corona laten testen door de GGD. Door een datalek worden deze privégegevens nu illegaal op internet verhandeld. Dit bleek uit het onderzoek van journalist Daniël Verlaan. Volgens demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid worden deze data 'continu' gecontroleerd. Een uitspraak die volgens deskundigen aantoonbaar onjuist is, want het datalek is al driekwart jaar aanwezig. Waarom is dit niet eerder opgemerkt en wat zijn de risico's? We bespreken het straks met journalist van de Volkskrant, Huib Modderkolk.

M: Jesse Klaver, Chris van Dam en meer op tv

.