Bekijk de uitzending van M terug

Wo 27 januari 2021 | 23:35 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Wo 27 januari 2021
Tijd
23:35 tot 00:35
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/25770660

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De verkiezingen gaan door, maar in welke vorm?
Is het nou wel of niet verstandig om de verkiezingen over 49 dagen door te laten gaan? Die vraag hangt al een tijdje boven politiek Den Haag. Vandaag kwam demissionair vicepremier Kasja Ollogren met een duidelijk antwoord. Om 19.00 uur schuift ze aan bij M.

Guus Valk met het laatste nieuws uit politiek Den Haag
Het was de afgelopen dagen onrustig in Nederland. Na invoering van de avondklok zijn we al drie avonden op rij getuigen van rellen verspreid over het hele land, wordt er gesproken over de inzet van het leger, zijn er óók nog zorgen over de voorraden van het coronavaccin en ligt demissionair minister Hugo de Jonge onder vuur. Politiek chef van de NRC Guus Valk praat ons bij met het laatste nieuws na het debat vandaag in Den Haag.

Het ijzingwekkende verhaal van de opstand in vernietigingskamp Sobibor
Sobibor, het vernietigingskamp waar heel veel mensen van het leven zijn beroofd. Eén van de weinige Nederlandse overlevenden was Jules Schelvis. Schelvis, die in 2016 overleed, zag het als zijn opdracht om het verhaal over de opstand in november 1943 te vertellen. Hij interviewde in de jaren ‘80 twaalf ooggetuigen die onder valse voorwendselen naar het kamp werden getransporteerd en later wisten te ontvluchten. Die beelden zijn nu door Piet de Blaauw samengevoegd. Hij schuift samen met Jetje Manheim, een vriendin van Jules Schelvis, straks aan bij M.

De eerste week van Joe Biden als president; hoe is het gegaan?
De verwachtingen waren - en zijn - hooggespannen. Zowel aanhangers van de nieuwe president Joe Biden, als de rest van de wereld, keken met grote ogen mee tijdens de eerste dagen van zijn nieuwe ambt. Hij en Kamala Harris hebben flinke stappen gezet om de verwachtingen waar te maken. Wat is er in die eerste week al gebeurd? We bespreken het met Amerikakenner Twan Huys.

Danny Ghosen aangehouden tijdens draaien voor 'Danny's Wereld'
Actueler krijgt een programmamaker het bijna niet. Voor zijn docuserie 'Danny’s Wereld' gaat hij namelijk op zoek ‘naar waar het wringt in onze maatschappij’. Van de nieuwste designerdrugs tot verspreiders van nepnieuws. Afgelopen dinsdagavond ging Danny Ghosen tijdens de avondklokrellen op pad met persfotograaf Joey Bremer. Hij werd vervolgens aangehouden door de politie. Hoe dat precies zit, vertelt hij vanavond aan tafel bij M.

M op tv

.