Bekijk de uitzending van M terug

Di 26 januari 2021 | 23:30 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Di 26 januari 2021
Tijd
23:30 tot 00:25
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/25759129

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Een 'vruchtbaar jaar' voor de verkiezingsconference
Ook dit jaar speelt cabaretier Freek de Jonge zijn zesde verkiezingsconference vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens hem worden het dit jaar 'legendarische verkiezingen'. Helaas dit jaar geen volle zaal voor De Jonge en ook de try-outs voor 'Stemming 6' krijgen dit jaar een nieuwe vorm. Vanavond krijgen we een klein tipje van de sluier van de conference bij M!

Drie dagen rellen op rij: kan de politie het bijbenen?
De rellen van gisteren veranderden al snel in plunderingen. De roep om het leger wordt steeds groter, maar de aanpak blijft volgens demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus vooralsnog onveranderd. Via sociale mediakanalen zoals Telegram circuleren er allerlei berichten dat ook vanavond weer plunderingen zullen plaatsvinden. Hoe lang is de politie nog in staat om weerstand te bieden? We bespreken het laatste nieuws met politiechef Oost Nederland Pim Miltenburg, terrorismedeskundige Jelle van Buuren, politiek duider Sven Kockelmann en schrijver Bas Heijne.

Vaccinatiebeleid op de schop, hoe staan we ervoor?
Farmaceut AstraZenica komt de belofte niet na. De fabrikant gaat 60 procent minder doses leveren in de Europese Unie. ''Dat is een flinke domper'', aldus demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge. Een van de gevolgen? Het Nederlandse vaccinatiebeleid moet worden aangepast, terwijl tegelijkertijd de behoefte naar enige vorm van perspectief groter is dan ooit. Voorzitter Landelijk Overleg Infectiebestrijding Anja Schreijer en wetenschapsjournalist en medisch bioloog Jop de Vrieze schuiven straks aan.

M op tv

.