Bekijk de uitzending van M terug

Do 21 januari 2021 | 03:10 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Do 21 januari 2021
Tijd
03:10 tot 04:10
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/25733144

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Zij die zich vastbeten in de toeslagenaffaire: Leijten en Omtzigt
Het is de toeslagenaffaire die Nederland al tijden bezig houdt en politiek Den Haag op zijn grondvesten heeft doen trillen. Na verschijning van het spijkerharde rapport ‘Ongekend Onrecht’ waren politieke vervolgstappen onvermijdelijk. Na het opstappen van Lodewijk Asscher en Eric Wiebes kwam kabinet Rutte lll ten val. Het zijn de pitbulls van het Binnenhof Renske Leijten en Pieter Omtzigt die zich al jaren vastbijten in het dossier. Waar staan we nu en hoe kijken zij naar de huidige stand van zaken rondom de affaire? Vanavond zijn ze te gast bij M en praten ons bij.

Wie zijn de Nederlandse heldinnen van Amber, Abdelkader en Anna?
Sterke ridders, geniale wetenschappers en dappere koningen; de helden in kinderboeken zijn bijna altijd een man. Daar moet volgens de bedenkers van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' verandering in komen. Honderd verhalen over vrouwelijke rolmodellen werden gebundeld en het boek is vol lof ontvangen. Na het buitenlands succes verschijnt er binnenkort ook een Nederlandse versie van het boek. Welke vrouwen mogen niet ontbreken? Dat bespreken we in M's Bedtime Stories! We vragen onze gasten welke Nederlandse heldin absoluut aan het boek moet worden toegevoegd. Vanavond vullen Amber Kortzorg, Abdelkader Benali en Anna Gimbrère ons lijstje aan!

De (avond)klok tikt: tijd voor nieuwe ingrijpende maatregelen
Tijdens de persconferentie vandaag kondigden demissionair premier Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge de nieuwe ingrijpende maatregelen aan. De avondklok, die van 20.30 tot 04.30 zal gelden, is een noodzakelijke maatregel, aldus De Jonge. Toch is steun van het Tweede Kamer volgens Rutte essentieel. Vandaag of morgen volgt het Kamerdebat, dan zullen we horen vanaf wanneer de avondklok wordt ingevoerd. We praten erover met politicus Hubert Bruls, columnist Kustaw Bessems en politiek duider Sven Kockelmann.

Biden for president: wat kunnen we de komende vier jaar verwachten?
Niet alleen vanwege corona, ook het toenemende geweld in de Verenigde Staten zorgt ervoor dat de inauguratie van de 46e president er anders uit zal zien vandaag. Na de bestorming van het Capitool is de omgeving afgeschermd met hoge hekken en prikkeldraad. Ook is er een grote zogenoemde 'rode zone' rondom het parlementsgebouw waar geen toeschouwers mogen komen. We praten hier straks over met Amerikakenner Twan Huys en programmamaker Andrew Makkinga.

M op tv

.