Bekijk de uitzending van M: Cécile Narinx, Janny van der Heijden en meer terug

Vr 27 november 2020 | 19:00 M: Cécile Narinx, Janny van der Heijden en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M: Cécile Narinx, Janny van der Heijden en meer gemist? Bekijk hier naar M: Cécile Narinx, Janny van der Heijden en meer gemist.

M: Cécile Narinx, Janny van der Heijden en meer

Datum
Vr 27 november 2020
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Deel-url
gids.tv/25447620

Onderwerpen van deze uitzending

Kerst in het nieuwe normaal? Zó doe je dat!
Het is nog een kleine maand aftellen totdat we weer samen aan het kerstdiner mogen aanschuiven. Maar hoe groot moet de kalkoen zijn dit jaar? De hoop is gevestigd op versoepeling van de coronamaatregelen voordat de donkere dagen zijn aangebroken, maar officieel weten we daar 8 december pas meer over. Diederik Gommers en Jaap van Dissel zien het somber in en adviseren kerstmis een jaartje over te slaan. Hoe komen we dan de kerstdagen door? Met Janny van der Heijden, Roué Verveer en Cécile Narinx bespreken we hoe we kerst vieren in het nieuwe normaal!

Krijgen we antwoorden door de verhoren in de toeslagenaffaire?
Deze week werd steeds duidelijker dat de departementen in Den Haag langs elkaar heen hebben gewerkt, met alle gevolgen van dien. Hebben ze hun lesje geleerd? We praten erover met Wilma Borgman en Sven Kockelmann.

De Berlijnse aantrekkingskracht… Wat lokt artiesten naar die stad?
David Bowie, U2, Iggy Pop en Nick Cave: allemaal vertrokken ze naar Berlijn om muziek te maken. Wat is de aantrekkingskracht van die stad voor muzikanten? Dat is de vraag die Leo Blokhuis is gaan onderzoeken voor zijn nieuwe boek: ‘Berlijn, Muzikale Revolutie’. Hij heeft zichzelf ondergedompeld in de muziekgeschiedenis van de Duitse hoofdstad. Berlijn, het is de plek waar David Bowie zijn inspiratie terugvond, Iggy Pop de lust voor het leven herontdekte en U2 het nummer One schreef. Wat lokt hen - en vele anderen - naar Berlijn? Leo Blokhuis, Ad visser en Sven Ratzke bespreken het!

Her Majesty & Edgar Koelemeijer laten horen hoe Berlijn klinkt
Berlijn lijkt een magische aantrekkingskracht te hebben voor de creatievelingen op deze wereld, zo ook voor vele muzikanten... U2, Iggy Pop en David Bowie hebben zich laten inspireren in de Duitse hoofdstad en kwamen terug met muziek die de geschiedenisboeken in zal gaan. Vanavond speelt huisband Her Majesty 'One' van U2, 'Lust for life' van Iggy Pop én Edgar Koelemeijer zingt onder begeleiding van de band het wereldberoemde nummer 'Heroes' van Bowie.

M: Cécile Narinx, Janny van der Heijden en meer op tv

.