Bekijk de uitzending van M terug

Vr 19 juni 2020 | 01:05 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Vr 19 juni 2020
Tijd
01:05 tot 02:05
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24551822

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Nick & Simon traden in de voetsporen van hun muzikale helden Simon & Garfunkel
Samen met vriend Kees Tol reisden Nick en Simon naar New York om alles te weten te komen over hun muzikale helden: het iconische duo Simon & Garfunkel. Vanavond is de laatste aflevering van hun documentaireserie ‘Nick, Simon en Kees: Homeward Bound’ te zien. Bij M blikken we terug én zingen Nick en Simon ‘Mrs. Robinson’, een van de grootste hits van Simon & Garfunkel.

Hoe kunnen we onze kinderen en kleinkinderen uitleggen wat racisme inhoudt?
Voor volwassenen is er veel literatuur om jezelf te onderwijzen in het racismedebat. Maar hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen en kleinkinderen begrijpen wat dit thema inhoudt? Noraly Beyer ondervindt dit probleem al langer wanneer ze haar kleinkinderen voorleest: er zijn namelijk nauwelijks boeken te vinden met zwarte hoofdpersonages.

Drie maanden na het collectief applaus: zorgmedewerkers blikken terug én kijken naar de toekomst
Het is alweer drie maanden geleden dat het hele land massaal klapte voor de helden in de zorg die de overvolle ic’s overeind hielden. De piek van de coronacrisis ligt inmiddels al een tijdje achter ons en zorgmedewerkers hebben eindelijk weer wat ademruimte. Maar wat gebeurt er als een tweede golf komt? Samen met longarts Remco Djamin en verpleegkundige en ic-teamleider Wendy Herijgers, beiden werkzaam in het het zwaar getroffen Amphia Ziekenhuis in Breda, kijken we terug op de afgelopen periode en kijken we naar de toekomst.

M op tv

.