Bekijk de uitzending van M terug

Di 16 juni 2020 | 01:25 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Di 16 juni 2020
Tijd
01:25 tot 02:20
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24544161

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Journalist in hart en nieren: we nemen afscheid van Aad van den Heuvel
Afgelopen week overleed Aad van den Heuvel op 84-jarige leeftijd. Hij was bij het grote publiek vooral bekend door zijn succesvolle consumentenprogramma ‘Ook dat nog!’ maar Van den Heuvel was vooral de nestor van de vaderlandse tv-journalistiek In de jaren ‘60 en ‘70 gaf hij Nederland dat toen nog grotendeels verstoken was van wereldnieuws een venster op de wereld. Hij deed verslag van de honger in Afrika, oorlog in Vietnam en de moord op Martin Luther King. Journalisten Tom Kleijn en Sven Kockelmann werkten beiden voor Brandpunt: een van de belangrijkste journalistieke programma’s die Aad van den Heuvel groot maakte. Erik van Muiswinkel presenteerde samen met van den Heuvel het bekende programma ‘Ook dat nog!’. Samen blikken we terug op de imposante carrière van de tv-maker.

Tragisch, vergeten of verguisd: het boek ‘Buiten de lijnen’ staat vol met vergeten voetballers
Marco van Basten, Arjen Robben en Wesley Sneijder: deze legendarische voetballers staan voor altijd in ons geheugen gegrift. Toch is er een heel legioen profvoetballers dat totaal vergeten is. In het sportboek van het jaar ‘Buiten de lijnen’ krijgen deze culthelden toch een mooi plekje. Frank Heinen, Henk Spaan en Sjoerd Mossou zetten er aantal op een rijtje.

Waar staan we nu in het racismedebat en hoe zetten we de volgende stap?
Het is vandaag twee weken geleden dat de Dam in Amsterdam volstroomde met demonstranten om te protesteren tegen racisme en politiegeweld. Vele gesprekken en toespraken volgden maar waar staan we nu in het racismedebat en hoe zetten we een volgende stap? We bespreken het met strafrechtadvocaten Natacha Harlequin en Sander Janssen.

M op tv

.