Bekijk de uitzending van M terug

Do 11 juni 2020 | 09:30 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Do 11 juni 2020
Tijd
09:30 tot 10:20
Zender
NPO 1 extra
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24513200

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Het is Barbra Streisand-maand: (groot!) fan Claudia de Breij bespreekt haar oeuvre
Streisand is een icoon: als actrice, producent, zangeres en filmregisseur kunnen we haar een duizendpoot in het vak noemen. Deze maand mogen we bij de NPO drie keer genieten van haar legendarische oeuvre. Films Funny Girl, The Way We Were en Yentl zullen komende weken worden uitgezonden. Reden genoeg om La Streisand vanavond vast in het zonnetje te zetten. Claudia de Breij is idolaat van de legende en praat ons bij over wat haar werk zo bijzonder maakt.

'Educate yourself': met welke boeken lees je jezelf bewust in het anti-racisme debat?
De anti-racisme protesten en wereldwijde demonstraties zetten door. Meer dan ooit lijkt het debat niet enkel de getroffen zwarte bevolking aan te gaan: ook veel witte mensen laten hun stem horen. Maar wat kun je doen om je te verdiepen in het verhaal van de ander en ervoor te zorgen dat we elkaar begrijpen? 'Educate yourself' is in de afgelopen dagen de veelgehoorde leus. Boekenwinkels hebben het druk en boeken over 'white privilege' vliegen over de toonbank. Welke boeken zijn een ‘must read’ om je bewust te worden van de huidige situatie en je eigen positie? Schrijvers Philip Huff, Robert Vuijsje en Lykele Muus delen hun tips.

Burgemeester Halsema legt verantwoording af voor de demonstratie op de Dam
Een pittig debat vandaag in de gemeenteraad van Amsterdam. Had ze het protest, waar duizenden mensen op af kwamen, moeten beëindigen? Of heeft ze goed gehandeld? Een ding is zeker: de burgemeester van onze hoofdstad maakt ontzettend veel los. Waardoor komt dat? We bespreken het met Hedy d'Ancona en Amma Asante, beiden oud-politicus en historicus Nadia Bouras.

M op tv

.