Bekijk de uitzending van M terug

Di 9 juni 2020 | 01:00 M

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M gemist? Bekijk hier naar M gemist.

M

Datum
Di 9 juni 2020
Tijd
01:00 tot 01:55
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24493237

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ons land in diepe economische recessie: hoe ziet de komende tijd eruit?
De cijfers die De Nederlandse Bank vandaag naar buiten bracht zijn weinig hoopgevend: Nederland zal de komende tijd de diepste economische recessie in honderd jaar doormaken. De economische krimp is ongeveer twee keer zo zwaar als tijdens de kredietcrisis van 2008/2009. Wat staat ons de komende tijd te wachten? We praten erover met Jeroen Smit, schrijver en journalist, Barbara Baarsma, hoofdeconoom van de Rabobank en Coen Teulings; hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en voormalig directeur van het Centraal Planbureau.

Educate yourself: hoe zet je zelf een stap in de strijd tegen racisme?
De demonstraties tegen racisme gaan verder en bij M praten we ook door over dit thema. De protesten leveren op social media onder meer de hashtags #educateyourself en #fixyourself op. Vanavond bespreken we met met podcastmakers Maartje Duin en Peggy Bouva, Madeleijn van den Nieuwenhuizen van het Instagramaccount Zeikschrift en radio-dj Andrew Makkinga hoe met name witte mensen zich kunnen verdiepen in de strijd tegen racisme.

Hans Dorrestijn bundelt zijn aller-favorietste vogels in zijn boek ‘Wensvogels’
Hij heeft zich de afgelopen twintig jaar ontpopt tot de bekendste vogelaar van ons land. Cabaretier en schrijver Hans Dorrestijn heeft altijd geroepen dat hij maarliefst 450 lievelingsvogels heeft. Nét voor hij tachtig wordt is het hem gelukt om er 400 te schrappen. Wat dan overblijft zijn de échte lievelingsvogels van Hans, gebundeld in zijn nieuwe boek ‘Wensvogels’.

Sanne Wallis de Vries en Paul Groot hangen alvast de slingers op voor Hans Dorrestijn
Binnenkort mag hij tachtig kaarsjes uitblazen en daarom zingen Sanne Wallis de Vries en Paul Groot vanavond een nummer dat Hans Dorrestijn schreef voor Adele Bloemendaal en dat past het ouder worden: ‘Vleselijke Woning’.

M op tv

.