M: Watskeburt?! en meer

Meest recente uitzending
Datum
Za 13 juni 2020
Tijd
03:55 tot 04:42
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Website
M: Watskeburt?! en meer
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24544158

Herhaling. Onderwepren van deze uitzending

Watskeburt?! De monsterhit van De Jeugd van Tegenwoordig bestaat vijftien jaar
Het is deze week vijftien jaar (ja, echt waar) geleden dat ‘Watskeburt’ van De Jeugd van Tegenwoordig op de bovenste plek in de Top 40 binnenkwam. Het betekende de grote doorbraak van de groep en leverde een hoop nieuwe termen zoals Watsebizzy, Wat is Niau en Sjembek op. Vanavond vertellen Pepijn Lanen, Vjeze Fur en Willie Wartaal over het grote succes van deze hit, die na al die jaren nog steeds ongekend populair is.

Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay 2021
Vers van de pers: Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay van 2021 voor de Boekenweek die het thema ‘Tweestrijd’ krijgt. Als auteur van het internationaal geprezen ‘t Hooge Nest heeft de columnist van Vrij Nederland regelmatig laten zien dat ze haar sterke mening niet onder stoelen of banken schuift.

Het racismedebat lijkt te zijn doorgedrongen tot de Tweede Kamer, wat is de volgende stap?
Het heeft even geduurd, maar het racismedebat is ook doorgedrongen tot Den Haag. In het NRC-handelsblad spreken vijf fractievoorzitters zich uit over dit thema: staan we op een keerpunt? We bespreken het met politiek duiders Guus Valk van het NRC en journalist en presentator Sven Kockelmann.

Meer op tv: FC Dordrecht op tv , Snowboarden op tv en Olympische Spelen op tv