M: Sven Kockelmann, Roxane van Iperen en meer

Meest recente uitzending
Datum
Vr 15 januari 2021
Tijd
09:30 tot 10:20
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Website
M: Sven Kockelmann, Roxane van Iperen en meer
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/25702104

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Was het vertrek van Lodewijk Asscher onvermijdelijk?
Dit weekend zouden leden van de PvdA Lodewijk Asscher definitief benoemen tijdens het partijcongres. Dat hele feest ging niet meer door. Vandaag maakt hij bekend zich terug te trekken als lijsttrekker. Na het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire neemt hij zijn verantwoordelijkheid. Asscher maakt zijn termijn als Kamerlid af, maar stopt direct als fractievoorzitter. Waarom blijft de toeslagenaffaire zo aan Asscher kleven en niet aan Rutte? Neemt na zijn vertrek de druk op het kabinet toe? En hoe groot is de kans dat het kabinet vrijdag valt? We bespreken het met onze politiek duider Sven Kockelmann, schrijver Roxane van Iperen en Julia Wouters, die twaalf jaar Asscher's politiek-assistent was.

Elise Schaap en Irene Moors onthullen nieuwe typetjes TV Kantine!
Vanavond start een gloednieuw seizoen van de populaire imitatieshow: 'De TV Kantine'. Naast de klassiekers kunnen we rekenen op veel nieuwe typetjes, laten de makers weten. En of Margriet weer van de partij is? Jazeker! Straks schuift ster-imitator Elise Schaap samen met Irene Moors aan.

We geven je straks dé gouden lockdown-literatuurtips
De lockdown gaat nog zeker drie weken langer duren; alle tijd voor een goed boek, zou je zeggen. Eén probleem: de boekhandels zijn - je raadt het al - dicht… Toch het dringende verzoek aan de lezer om je boeken alsnog bij de plaatselijke boekwinkel aan te schaffen. Zij staan namelijk te springen om je favoriete boek aan huis te bezorgen! Schrijvers Adriaan van Dis en Roxane van Iperen vertellen straks hoe belangrijk lezen is en geven een aantal goede leestips!

Meer op tv: Champions League op tv , FC Emmen op tv en Roland Garros op tv