M: Maurice de Hond, Akwasi en meer

Meest recente uitzending
Datum
Za 6 juni 2020
Tijd
03:45 tot 04:32
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Website
M: Maurice de Hond, Akwasi en meer
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24483079

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Marc’s veerkracht, afscheid en nalatenschap: Maurice de Hond memoreert zijn zoon
“Hoe donker de tunnel ook is, je kan er altijd wat lampjes ophangen”, zei Marc de Hond vaak. En die lampjes heeft hij door zijn leven heen vaak uit de kast moeten halen. Hij kwam in 2002 in een rolstoel terecht na een medische fout tijdens het verwijderen van een tumor in zijn rug. Marc bleef optimistisch in het leven staan en werd een boegbeeld voor velen door de manier waarop hij met zijn ziekte en zijn handicap omging. Afgelopen woensdag overleed hij aan de gevolgen van kanker. Zijn vader Maurice de Hond brengt vanavond een ode aan zijn zoon.

'Geen Wedstrijd', Bizzey & Akwasi slaan handen ineen en spreken zich uit tegen racisme
“Is de tijd om de vruchten te plukken nu het rijpste dan? Begrijp me dan, je begrijpt me niet. Kijk door m'n ogen dan, ik laat je zien. Want waar hebben we dit aan verdiend?’’ Rappers Bizzey & Akwasi laten verdriet, woede, frustratie en vooral hun strijdkracht zien in het nummer ‘Geen Wedstrijd’, waarin ze zich uitspreken tegen het racisme.

Verzet tegen Trump neemt toe, Twan Huys praat ons bij over de laatste ontwikkelingen
De kritiek op het handelen van de Amerikaanse president lijkt met de dag heftiger te worden. Hoe gaat hij om met de Amerikaanse demonstranten? Voormalig defensieminister James Mattis heeft zijn afschuw uitgesproken over de manier waarop er is opgetreden. We bespreken de situatie in de VS met Amerikadeskundige Twan Huys.

Meer op tv: Boksen op tv , FC Groningen op tv en AC Milan op tv