M: John Leerdam, Amma Asante en meer

Meest recente uitzending
Datum
Vr 5 juni 2020
Tijd
03:05 tot 03:55
Genre
Informatief
Acteurs
Margriet van der Linden
Website
M: John Leerdam, Amma Asante en meer
Twitter hashtag
#ditisM
Deel-url
gids.tv/24550595

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Meer Nederlanders van kleur in de Tweede Kamer: hoe krijgen we dat voor elkaar?
Afgelopen dinsdag riep Sylvana Simons politieke partijen op bij de komende Tweede Kamerverkiezingen meer Nederlanders van kleur op een verkiesbare plek te zetten. Hoe zorgen we voor een betere vertegenwoordiging van zwarte mensen in de politiek? We vragen aan het oud-politici John Leerdam, Amma Asante en burgemeester van Almere Franc Weerwind

Welk advies geeft de ‘superdenktank’ aan Nederland in crisistijd?
De ‘superdenktank’ van Mariëtte Hamer en Kim Putters adviseert het kabinet in tijden van crisis. Maar wat adviseert de denktank nu Nederland protesteert tegen racisme, zeker nu premier Rutte erkent dat ons land te maken heeft met ‘systematische problemen’ omtrent dit thema. Samen met generatie-expert Talitha Muusse vertellen ‘superdenktank’-leden Mariëtte Hamer en Kim Putters wat er nu moet gebeuren.

Een bijzonder examenjaar maar toch kan de vlag uit op Nationale Slaagdag!
Door de coronacrisis is er geen traditionele afsluiting van het examenjaar. En dat betekent voor middelbare scholieren geen spannend telefoontje, geen gala en ook geen examenfeest. Maar toch mag de vlag uit vandaag: het is namelijk Nationale Slaagdag. NOS Stories volgde een groep eindexamenscholieren tijdens deze bijzondere periode. Vanavond bij M vieren we dat deze jongeren geslaagd zijn!

Meer op tv: PEC Zwolle op tv , Atlético Madrid op tv en Willem II op tv