Bekijk de uitzending van Love always Carolyn terug

Za 19 juli 2014 | 20:45 Love always Carolyn

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Love always Carolyn gemist? Bekijk hier naar Love always Carolyn gemist.

Love always Carolyn

Datum
Za 19 juli 2014
Tijd
20:45 tot 21:55
Zender
NPO 2 extra
Deel-url
gids.tv/11615283

Documentaire. 'On the road' is het verhaal van twee schrijvers, het alter ego van Jack Kerouac, Sal Paradise, en diens vriend Dean Moriarty. Laatste stond model voor Neal Cassady.

Cassady was een wildebras en verslaafd. Zijn vrouw Carolyn hoopte op een carriere in Hollywood.

Maar in plaats daarvan was ze aan huis gekluisterd met drie jonge kinderen. Haar oudste kind was nog geen drie maanden toen Cassady de benen nam om samen met Kerouac en Allen Ginsberg een lange reis te maken in een volkswagenbusje dwars door de States.

De weerslag van die reis is 'On the Road'. Geplaagd door de fabels en verknipte verhalen rond de schrijvers schreef Carolyn het boek 'Off the road' om het verhaal in evenwicht te brengen. Het stoort haar enorm dat de man van wie ze hield en die zich kapot zoop en rookte, vereerd wordt om de verkeerde redenen.

In de film komen ook de drie kinderen van Neal en Carolyn aan het woord. Alle drie hebben ze een moeizame verhouding met hun moeder.

Neal Cassady overleed in 1968. Afl.: Documentaire over de vrouw achter Jack Kerouac en Neal Cassady. Zonder Carolyn Cassady zou de het boek On the Road nooit zijn verschenen.

Love always Carolyn op tv

.