Bekijk de uitzending van Louis Theroux: Altered States terug

Vr 7 december 2018 | 21:20 Louis Theroux: Altered States IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Louis Theroux: Altered States gemist? Bekijk hier naar Louis Theroux: Altered States gemist.

Louis Theroux: Altered States

Datum
Vr 7 december 2018
Tijd
21:20 tot 22:30
Zender
NPO 3
IMDb
8.0
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#LouisTheroux
Deel-url
gids.tv/21421152

Deel twee van het nieuwe drieluik Altered States, waarin documentairemaker Louis Theroux naar de Verenigde Staten reist. Hij zoekt daar de grenzen op tussen liefde, dood en leven.

Louis gaat in deze uitzending gaat naar de westkust van Amerika om de gevolgen te verkennen van de 'Aid in Dying' wet. Deze wetgeving maakt het sinds 2016 mogelijk dat iemand een recept kan krijgen voor een medicijnencocktail waarvan het innemen de dood tot gevolg heeft. Terminaal zieke mensen die aan bepaalde criteria voldoen, kunnen zonder verdere medische hulp deze dodelijke cocktail innemen waar en wanneer ze maar willen.

Maar zelfs voor diegenen die dit zouden willen, kan het krijgen van volledige autonomie over je eigen dood veel complexe vragen oproepen, waardoor het onmogelijk wordt om het juiste moment van levensbeëindiging te kiezen. En hoe zit het met degenen die niet voldoen aan de eisen van de wet? Louis spreekt met sommigen die extreme maatregelen overwegen om hun leven of dat van anderen te beëindigen.

Louis Theroux: Altered States op tv

Amerika verenigde staten uitzending documentaire liefde levensbeëindiging grenzen drieluik wetgeving criteria onmogelijk oproepen terminaal maatregelen dood louis theroux vragen recept medische hulp deze.
Louis Theroux: Altered States - Trailer