Bekijk de uitzending van Lost Warrior terug

Wo 30 januari 2019 | 23:10 Lost Warrior IMDb: 6.9

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Lost Warrior gemist? Bekijk hier naar Lost Warrior gemist.

Lost Warrior

Datum
Wo 30 januari 2019
Tijd
23:10 tot 00:15
Zender
NPO 2
IMDb
6.9
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Søren Steen Jespersen, Nasib Farah
Deel-url
gids.tv/21708726

'Lost Warrior' vertelt het verhaal van Mohammed, die van geradicaliseerde moslim veranderde naar een toegewijde vader en echtgenoot. Maar deze verandering is gecompliceerd. Mohammed is ondergedoken in Somalië. Zijn vrouw en kind zijn in Engeland.

Mohammed was pas drie toen hij vanuit Somalië zonder zijn ouders naar Engeland werd gestuurd, in de hoop dat hij daar een beter leven zou krijgen. Als tiener kwam hij terecht in het criminele circuit en tijdens zijn gevangenisstraf radicaliseerde hij. Mohammed werd uitgewezen naar Somalië, en sloot zich aan bij terreurorganisatie al-Shabaab.

Als Mohammed beseft dat al-Shabaab geen vrijheidsbeweging is, besluit hij te ontsnappen en duikt onder in Mogadishu. Daar ontmoet hij Fathi, ze trouwen, en als Fathi teruggaat naar Londen is ze zwanger van hun kind.

In de documentaire zien we hoe het jonge stel vecht om met elkaar verenigd te worden en als gezin een toekomst op te bouwen in Engeland. Vanwege geopolitieke kwesties is Mohammed vrijwel stateloos, daarnaast zitten ze gevangen in culturele, traditionele en religieuze regels die een grote rol innemen.

Lost Warrior op tv

.
Lost Warrior - Trailer