Bekijk de uitzending van Lost Beasts of the Ice Age terug

Zo 24 maart 2019 | 21:00 Lost Beasts of the Ice Age

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Lost Beasts of the Ice Age gemist? Bekijk hier naar Lost Beasts of the Ice Age gemist.

Lost Beasts of the Ice Age

Datum
Zo 24 maart 2019
Tijd
21:00 tot 23:00
Zender
Discovery Channel
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/21975494

Kan de mammoet weer tot leven worden gebracht middels de laatste kloontechnieken? Een team van internationale wetenschappers is hard op weg.

In de documentaire Lost Beasts of the Ice Age reizen zij af naar het ijskoude noorden van Siberië waar ze de best bewaarde dierenschatten van de ijstijd blootleggen: welpjes van de holenleeuw, een wolharige neushoorn, een reuzenwolf en delen van de vermaarde mammoet.

Tijdens hun werk proberen ze het antwoord te vinden op een van de grootste mysteries van de ijstijd: hoe het kan dat de mammoet ooit is uitgestorven? Na het veldwerk keren de wetenschappers terug naar hun labaratoria in London, Stockholm, Boston, Detroit en Maine om hun bevindingen te beoordelen.

Harvard-professor George Church en Dr. Love Dalen ontdekken DNA dat in zo'n goede conditie is dat het klonen zo maar eens realiteit kan gaan worden.

Lost Beasts of the Ice Age op tv

Dieren mammoet boston welpjes documentaire stockholm conditie neushoorn london siberië wetenschappers detroit maine reizen ijstijd klonen ijskoude noorden torres team lost internationale terug.
Lost Beasts of the Ice Age - Trailer