Bekijk de uitzending van Loch Ness Monster: New Evidence terug

Zo 24 november 2019 | 22:00 Loch Ness Monster: New Evidence

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Loch Ness Monster: New Evidence gemist? Bekijk hier naar Loch Ness Monster: New Evidence gemist.

Loch Ness Monster: New Evidence

Datum
Zo 24 november 2019
Tijd
22:00 tot 00:00
Zender
Discovery
Genre
Episode 1
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/23336046

Bestaat het monster van Loch Ness nu wel of niet? Met nieuwe technieken wil de Nieuw-Zeelandse wetenschapper Neil Gemmel nieuwe bewijzen vinden voor de mogelijke aanwezigheid van een zeemonster en vooral achterhalen wat het zou kunnen zijn.

Zeemonster
Al meer dan 1000 jaar worden er meldingen gemaakt van een mysterieus zeemonster dat zich zou ophouden in het grote Schotse meer. Is het een prehistorisch reptiel uit de tijd van dinosaurussen dat nog altijd rondwaart – zoals door sommigen wordt beweerd? Of een levensgroot exemplaar van een vis zoals wellicht een steur, een paling of een meerval?

DNA
Uit het water haalt Gemmel met zijn team van lokale onderzoekers omgevings-DNA waaruit hij kan opmaken welke dieren er leven. Hij doet dat op verschillende dieptes zodat hij een breed beeld krijgt van de onderwaterwereld van het diepe en donkere meer. Weet hij het monster op deze nieuwe manier op te sporen?

Loch Ness Monster: New Evidence op tv

.