Bekijk de uitzending van Lief Dagboek terug

Zo 28 oktober 2018 | 21:25 Lief Dagboek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Lief Dagboek gemist? Bekijk hier naar Lief Dagboek gemist.

Lief Dagboek

Datum
Zo 28 oktober 2018
Tijd
21:25 tot 22:05
Zender
NPO 1
Genre
Informatief programma
Jaar
2017
Presentatie
Marc-Marie Huijbregts
Twitter hashtag
#liefdagboek
Deel-url
gids.tv/21190031

In Lief Dagboek lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit schreven. Voor het eerst, voor een volle zaal publiek. Spannende, onthullende en gênante verhalen. Verrassend, maar vaak toch ook heel herkenbaar. De komende zondagen zijn ze wekelijks om 21:20 uur te zien op NPO 1 in Lief Dagboek.

We zijn allemaal puber geweest. Iedereen kent de onzekerheid over jezelf, het zoeken naar een identiteit, de worsteling met seksualiteit, de soms moeizame verhouding met ouders en de wereld om je heen. Sommigen van ons schreven de heftigste gevoelens destijds van zich af in een dagboek. Of in liedjes of in dichtvorm. Maar altijd met het idee dat ze door niemand gelezen zouden worden. De inhoud is te privé, te onthullend, te kwetsend.

Maar die puberteit ligt achter ons. Nu is het tijd om elkaar en de pubers van nu te laten zien dat we allemaal door zo’n puberende periode gaan en er ondanks alles als volwassenen uitkomen. Onder leiding van presentator Marc-Marie Huijbregts lezen gewone volwassenen in het Panama theater in Amsterdam voor uit hun dagboeken. Gewone mensen die destijds gevoelens hadden en dingen deden die ze nu niet zo gewoon meer zouden vinden. Eigenlijk zelfs te erg voor woorden, maar wel troostrijk voor anderen.

In Lief Dagboek zien we niet alleen de optredens, maar ook portretten van de voorlezers en hoe ze zich met Marc-Marie en een dramaturg voorbereiden op hun performance. Bovendien zien we de reacties van ouders en anderen die voor het eerst kennismaken met de dagboekgeheimen.

Lief Dagboek op tv

Amsterdam theater presentator panama lief pubers liedjes portretten dagboek identiteit kwetsend seksualiteit puber publiek reacties marc-marie huijbregts ouders leiding seizoen aflevering 1 tijd wekelijks lezen.