Bekijk de uitzending van Levenslucht - een week op de IC tijdens corona terug

Za 11 april 2020 | 11:00 Levenslucht - een week op de IC tijdens corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Levenslucht - een week op de IC tijdens corona gemist? Bekijk hier naar Levenslucht - een week op de IC tijdens corona gemist.

Levenslucht - een week op de IC tijdens corona

Datum
Za 11 april 2020
Tijd
11:00 tot 11:43
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Regisseur
Jessica Valerius
Deel-url
gids.tv/24147439

Herhaling. In de documentaire Levenslucht volgt filmmaker Jessica Villerius tijdens de corona-epidemie artsen en specialisten op intensive cares in drie Nederlandse ziekenhuizen.

Druk
Nederland is in de greep van het coronavirus. Op de IC's van Nederland wordt er dag en nacht gewerkt om zoveel mogelijk mensen er weer bovenop te krijgen. Wat betekent dit voor artsen en specialisten die nu in de ziekenhuizen werken? Hoe gaan zij om met de enorme druk en de race tegen de klok, letterlijk op leven en dood?

Uitzonderlijk
De reportage 'Levenslucht' laat zien hoe artsen en medisch specialisten van drie Nederlandse ziekenhuizen zich inzetten om in deze uitzonderlijke situatie hun werk te kunnen doen. Filmmaker Jessica Villerius volgde afgelopen week IC-artsen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven. De patiënten op de IC worden niet herkenbaar in beeld gebracht.

Bekijk de eerste beelden van de documentaire op gids.tv/v193387/levenslucht

Levenslucht - een week op de IC tijdens corona op tv

.