Bekijk de uitzending van Leve de Vrijwilliger! terug

Do 7 december 2017 | 21:30 Leve de Vrijwilliger!

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Leve de Vrijwilliger! gemist? Bekijk hier naar Leve de Vrijwilliger! gemist.

Leve de Vrijwilliger!

Datum
Do 7 december 2017
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Michiel van Erp
Twitter hashtag
#levedevrijwilliger
Deel-url
gids.tv/19165375

Op deze Nationale Vrijwilligersdag zendt BNNVARA de documentaire 'Leve de Vrijwilliger!' uit. De film, gemaakt door Michiel van Erp geeft gezicht aan de mensen die zonder enige financiële vergoeding een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Wie zijn zij? Wat motiveert hen? Wat hebben ze er allemaal voor over? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten? Met humor en medeleven trekken tientallen landgenoten in deze documentaire aan de kijker voorbij.

Het reilen en zeilen van onze maatschappij drijft voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Van onze wieg tot aan het graf worden we omringd door enthousiaste en meelevende landgenoten. Samen met de VS, Canada en de Scandinavische landen staat Nederland bovenaan als het gaat om het aantal vrijwilligers. Eén op de twee Nederlanders doet minimaal één keer per jaar vrijwilligerswerk en gemiddeld besteden vrijwilligers hier vier uur per week aan.

Michiel van Erp: "In de afgelopen jaren ben ik zowel in mijn privéleven als in mijn werkende bestaan als filmer veelvuldig in contact gekomen met vrijwilligers. Soms onthutsend hoe belangrijk hun vrijwilligerswerk bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Ik hoop met deze film kijkers te inspireren en te motiveren ook een steentje bij te dragen aan onze maatschappij."

'Leve de Vrijwilliger!' begint met de vrijwiligers Ans en Lenie die hand- en spandiensten verrichten in een Rotterdams geboortehotel. Wanneer de nieuwbakken moeders het zwaar hebben het de baby aan iets ontbreekt dan leggen Ans en Lenie ze in de watten. De film eindigt met een ontroerend portret van de 70-jarige Els, die als vrijwilliger aan stervensbegeleiding doet. Een vrouw met een hart van goud.

Leve de Vrijwilliger! op tv

Graf bezuinigingen nederland goud nederlander canada vrouw vrijwilliger zeilen portret documentaire film vrijwilligers vrijwilligerswerk vergoeding humor samenleving moeders wieg kijker baby michiel van erp stervensbegeleiding hart bnnvara nationale maatschappij gezicht.