Bekijk de uitzending van Les Salons de Musique: Opus 9 terug

Za 7 april 2018 | 22:10 Les Salons de Musique: Opus 9

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Les Salons de Musique: Opus 9 gemist? Bekijk hier naar Les Salons de Musique: Opus 9 gemist.

Les Salons de Musique: Opus 9

Datum
Za 7 april 2018
Tijd
22:10 tot 23:15
Zender
Brava
Genre
Muziekprogramma
Deel-url
gids.tv/20037872

De insteek van "Les Salons de Musique" is om originele en exclusieve ontmoetingen tussen vooraanstaande muzikanten uit te lokken. Deze ontmoetingen vinden plaats op ongebruikelijke en intieme locaties.

De muzikanten delen hun emoties met elkaar en met het publiek: een recept dat onvergetelijke momenten oplevert. De groep "Duel" bestaat uit de twee muzikanten Laurent Cirade en Paul Sta?cu, die in hun muziek gebruik maken van een cello, een breekijzer, een chaise longue en een barbecue.

Als twee onwaarschijnlijke figuren, die uit het niets opduiken, laat het duo op koddige, subtiele, en aangrijpende wijze met hun po?tische en humoristische deliria weinig heel van alle stereotypen rond de klassieke muziek. Violist Florin Niculescu werd in 1967 in Roemeni? geboren in een muzikale Roma-familie.

Vanaf zijn vierde kreeg hij pianoles van zijn vader. Aansluitend studeerde hij op hoog niveau klassieke muziek en werd eerste viool bij het Orkest van Boedapest.

In Frankrijk ontmoette hij vervolgens de broers Ferr?, met wij hij samenwerkte aan het begin van de jaren '90. Hierna ging hij een serie buitengewoon vruchtbare samenwerkingen aan, onder meer met Romane en Babib Reinhardt. Met laatstgenoemde nam hij in 1998 een album op van het New Quintette du Hot Club de France.

Ook Varduhi Yeritsyan, een pianiste van Armeense origine, werd in een muzikale familie geboren. Ze volgde eerst een opleiding aan de Tsjaikovski-Muziekschool voor Hoogbegaafde Kinderen; daarna studeerde ze aan het Conservatorium van Yerevan.

In 2002 werd ze toegelaten tot het Conservatoire national sup?rieur de Paris waar ze bij Brigitte Engerer studeerde. In 2006 behaalde ze haar diploma.

Les Salons de Musique: Opus 9 op tv

.