Bekijk de uitzending van Les Salons de Musique: Opus 10 terug

Wo 24 mei 2017 | 22:10 Les Salons de Musique: Opus 10

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Les Salons de Musique: Opus 10 gemist? Bekijk hier naar Les Salons de Musique: Opus 10 gemist.

Les Salons de Musique: Opus 10

Datum
Wo 24 mei 2017
Tijd
22:10 tot 00:00
Zender
Brava
Genre
Muziek
Deel-url
gids.tv/17971244

De insteek van ?Les Salons de Musique? is om originele en exclusieve ontmoetingen tussen vooraanstaande muzikanten uit te lokken. Deze ontmoetingen vinden plaats op ongebruikelijke en intieme locaties.

De muzikanten delen hun emoties met elkaar en met het publiek: een recept dat onvergetelijke momenten oplevert. De afgelopen vijf jaar heeft pianist Cédric Tiberghien wereldwijd carrière gemaakt.

Hij was te zien op ?s werelds grootste concertpodia: de Carnegie Hall in New York, het Kennedy Center in Washington, de Musikverein in Wenen, de Salle Pleyel en het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs. Zijn optreden met het National Symphony Orchestra (gevestigd in Washington) onder leiding van Christoph Eschenbach leverde hem louter lovende kritieken op van de Amerikaanse pers.

Direct hierna nodigde het Boston Symphony Orchestra hem uit voor een abonnementsserie in het seizoen 2011/2012 en voor een concert in Carnegie Hall. In de daaropvolgende seizoenen speelde hij al Beethovens pianoconcerten met het Orchestre national d'Île-de-France onder leiding van Enrique Mazzola.

Ook ging hij op tournee met de symfonieorkesten van Melbourne, Perth, Queensland, Adelaide, Tasmanië en Auckland. Altist Antoine Tamestit speelt op een Stradivarius uit 1672, die aan hem is uitgeleend door de Habisreutinger Foundation.

Hij werd geboren in 1979 en was een leerling van Jean Sulem op het Parijse Conservatoire national supérieur de musique et de danse. Later studeerde hij aan Yale onder Jesse Levine en het Tokyo String Quartet en vervolgens onder Tabea Zimmermann in Berlijn.

Hij kwam internationaal in de belangstelling te staan nadat hij achtereenvolgens het Concours international d'alto Maurice Vieux (Parijs, 2000) en de Primrose International Viola Competition (Chicago, 2001) had gewonnen.

Les Salons de Musique: Opus 10 op tv

Parijs washington muziek pianist boston concert new york pers berlijn melbourne queensland seizoen 2011/2012 1979 kennedy perth wenen tournee wereldwijd international emoties leerling optreden enrique tokyo auckland.