Bekijk de uitzending van Le Châtelet - Troussov and Troussova terug

Za 24 november 2018 | 18:44 Le Châtelet - Troussov and Troussova

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Le Châtelet - Troussov and Troussova gemist? Bekijk hier naar Le Châtelet - Troussov and Troussova gemist.

Le Châtelet - Troussov and Troussova

Datum
Za 24 november 2018
Tijd
18:44 tot 19:30
Zender
Brava
Genre
Muziekprogramma
Deel-url
gids.tv/21415242

Het Parijse Th??tre Imp?rial du Ch?telet opende z'n deuren voor het eerst op 19 augustus 1862, in de aanwezigheid van Keizerin Eug?nie. Met een capaciteit van 2,500 mensen en een podium van 24 bij 36 meter was dit indertijd de grootste zaal van Parijs.

Deze concertzaal was een sterk staaltje bouwkunst: door gebruik te maken van houten parket en een glazen koepel wist men een uitstekende akoestiek te bereiken. De Russische pianiste Alexandra Troussova werd geboren in St. Petersburg.

Op haar vijfde leerde ze piano spelen; ze bezocht de muziekschool van het Conservatorium van Sint-Petersburg. Inmiddels heeft ze op talrijke internationale concoursen prijzen gewonnen.

Haar broer, de violist Kirill Troussov, leerde al op zijn vierde viool te spelen. Ook hij bezocht dezelfde muziekschool als zijn zuster.

Op zijn zesde speelde hij zijn eerste optreden in de Filharmonie van St. Petersburg. Een jaar later trad hij op met het Russisch Nationaal Orkest in Moskou onder leiding van Arnold Katz.

Hij viel verscheidene malen in de prijzen bij vioolconcoursen, waaronder het Yehudi Menuhin Concours. Alexandra en Kirill treden regelmatig vaak op en brengen als duo ook CD's uit.

Le Châtelet - Troussov and Troussova op tv

.