Bekijk de uitzending van Landinwaarts terug

Za 23 mei 2015 | 09:10 Landinwaarts

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Landinwaarts gemist? Bekijk hier naar Landinwaarts gemist.

Landinwaarts

Datum
Za 23 mei 2015
Tijd
09:10 tot 09:40
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2015
Presentatie
Dieuwertje Blok
Twitter hashtag
#landinwaarts
Uitzending gemist
Landinwaarts gemist
Deel-url
gids.tv/13351636

In deze aflevering:

-Fjoertoer Terschelling

Dieuwertje beleeft de Fjoertoer, een avondwandeltocht met culturele invulling die leidt langs de prachtige natuur van Terschelling, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Kunstenaars van het eiland zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. Jaarlijks wandelen er ruim 4000 mensen mee. Het thema dit jaar: ‘Witte wieven’, spookachtige en kwaadaardige vrouwen in de gedaante van mistflarden. De tocht eindigt bij fjoertoer (vuurtoren) De Brandaris.

-Monic Hendrickx en Het Twiske

Actrice Monic Hendrickx komt tot rust in Het Twiske, een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek, net boven Amsterdam tussen Oostzaan en Landsmeer. Sinds 7 jaar woont Monic vlakbij het natuurgebied en is er vaak te vinden. Als actrice maakt ze vaak lange dagen en in Het Twiske laadt zij zich weer op. In de kano, op de fiets of wandelend genieten van de Schotse Hooglanders die er vrij rondlopen.

-Feyenoord De Opera

Hoe maak je van je liefde voor je club een opera? Feyenoord de Opera is een muzikale locatievoorstelling van het Rotterdams Wijktheater en Theater Walhalla. De voorstelling begint en eindigt bij het sportcomplex Varkenoord en van daaruit maak je onder leiding van een supporter een theatrale tour langs historische plekken in en rondom De Kuip. Scènes en operaliederen worden afgewisseld en gaandeweg krijg je vat op het Feyenoordgevoel dat van generatie op generatie wordt overgedragen.

-Werelderfgoed Schokland

Dieuwertje bezoekt Schokland, eiland op het droge in de Noord-Oostpolder en UNESCO Werelderfgoed. De voorouders van Gerard van Omme waren vuurtorenwachters op Schokland en hij voelt zich nog steeds een beetje Schokker. Dieuwertje en Gerard bekijken de plek waar vroeger de vuurtoren stond en ze bezoeken samen de muziekvoorstelling Woest en Ledig in het historische kerkje.

In Landinwaarts gaat Dieuwertje Blok op zoek gaat naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. Van opmerkelijke festivals tot verborgen natuurtheaters, van streekgerechten die dreigen te verdwijnen tot musea die niemand kent. Bekende artiesten vertellen bovendien hoe ze werden geïnspireerd door hun regio. Landinwaarts laat zien hoe rijk de cultuur van heel Nederland is door diep de regio in te duiken.

Landinwaarts op tv

.