Bekijk de uitzending van Kuyt terug

Zo 15 oktober 2017 | 21:20 Kuyt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kuyt gemist? Bekijk hier naar Kuyt gemist.

Kuyt

Datum
Zo 15 oktober 2017
Tijd
21:20 tot 22:40
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#kuyt
Deel-url
gids.tv/18805226

Voor Dirk Kuijt was het voetbaljaar 2016-2017 het jaar van z’n leven. Met een hattrick schoot hij zijn club Feyenoord op de laatste competitiedag naar het eerste kampioenschap in achttien jaar. Maar de weg naar die gouden zondag 14 mei was geen makkelijke. Aanvoerder Kuijt verloor z’n basisplaats en belandde tot z’n grote teleurstelling op de bank.

Tijdens die turbulente tijd werden Kuijt en zijn gezin van dichtbij gevolgd door documentairemaakster Deborah van Dam. Ze filmde de voetballer tijdens de wedstrijden, tijdens de invalbeurten en tijdens de uren op de reservebank. Ook volgde ze hem thuis, bij zijn vrouw Gertrude en z’n kinderen en reisde ze met hem mee naar z’n oude club Liverpool. De documentaire Kuyt is vanavond te zien op NPO 1.

Dirk Kuijt: ‘Toen ik werd benaderd door Deborah met de vraag of ze mij een half jaar mocht volgen, heb ik natuurlijk wel even getwijfeld. Een letterlijk kijkje in mijn keuken vraagt natuurlijk nogal wat van mij en mijn gezin. Maar de klik tussen ons was er eigenlijk al vanaf het begin. En achteraf is 2017 ook nog eens het meest bewogen jaar uit mijn carrière’.

Deborah van Dam sprak uren met de voetballer, over z’n geloof, z’n overleden vader en over de grote beslissing om al dan niet te stoppen als profvoetballer. ‘Als filmmaker ben je op zoek naar boeiende en exclusieve verhalen. Een verhaal waar je meer mee kunt vertellen dan dat het op het eerste oog lijkt. Bij Dirk Kuijt durfde ik dat wel aan. Maar dat je achteraf in het meest spannende competitiejaar van deze eeuw terecht bent gekomen en daarbij alle ruimte hebt gekregen om het van binnenuit te mogen filmen, is natuurlijk extra bijzonder’.

Kuyt op tv

Filmmaker feyenoord ruimte liverpool vrouw documentaire dirk kuijt kampioenschap gezin beslissing keuken filmen voetballer gouden kuijt eeuw hattrick kuyt overleden kinderen dirk vader teleurstelling deborah van dam.
Dirk Kuijt over documentaire KUYT