Bekijk de uitzending van Kunststof TV terug

Zo 10 februari 2013 | 18:05 Kunststof TV

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kunststof TV gemist? Bekijk hier naar Kunststof TV gemist.

Kunststof TV

Datum
Zo 10 februari 2013
Tijd
18:05 tot 18:50
Zender
NPO 2
Genre
Live talkshow
Presentatie
Joost Karhof
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Kunststof TV gemist
Deel-url
gids.tv/8744247

Te gast bij presentator Joost Karhof zijn:

-Diederik van Vleuten. Als cabaretier bouwde hij al een fantastische carrière op. Maar sinds hij solo-programma's maakt, ontpopt hij zich ook tot een meesterverteller. Dat bewijst hij opnieuw in Buiten Schot. ‘Hij vertelt een avond lang een verhaal dat zo ongelooflijk is dat het wel waargebeurd moet zijn. Een doos vol kinderbrieven, een slagveldvakantie met oom Jan, een aanslag in Sarajevo, een pianoconcert voor de linkerhand, een kerstbestand, een waters-nood, een Duitse keizer voor de deur. In Buiten Schot koppelt Diederik opnieuw de kleine geschiedenis van zijn familie aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld', meldt het impresariaat. En dat klopt.

-Frank Boeijen. Al had hij voor zichzelf een rustperiode bedacht voor het begin van dit jaar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus houdt Frank Boeijen deze maand toch een nieuw album ten doop: Liefde & Moed. Liefde & Moed vormt een nieuw hoofdstuk in het omvangrijke oeuvre van Frank Boeijen. Hij zit vele jaren in het vak, ontving meerdere Platina en Gouden platen, kreeg twee Edisons en een Gouden en een Zilveren Harp uitgereikt. In Kunststof TV vertelt hij over zijn manier van observeren, over zijn hang naar melancholie en over de dichter Gerrit Achterberg, van wie hij een tekst op muziek zette.

-Christine Otten. In haar nieuwe roman schrijft ze over haar vader die lang in psychiatrische inrichtingen verbleef. In Om adem te kunnen halen bezoekt zij kort voor zijn tachtigste verjaardag voor het eerst sinds jaren haar vader. Wat begint als een schuchtere verzoeningspoging zet een ontdekkingsreis in gang die haar terugvoert naar haar jeugd in Deventer en de geëngageerde arbeiders-milieus van haar ouders. Ter plekke doet ze ontdekkingen over haar grootvader, die worstelaar, acrobaat en communist was, over haar grootmoeder die viool speelde, maar vooral over haar eigen drijfveren om Deventer op haar achttiende te ontvluchten.

Kunststof TV op tv

.