Bekijk de uitzending van Kunststof tv terug

Zo 2 februari 2014 | 18:05 Kunststof tv

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kunststof tv gemist? Bekijk hier naar Kunststof tv gemist.

Kunststof tv

Datum
Zo 2 februari 2014
Tijd
18:05 tot 18:50
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Presentatie
Joost Karhof
Twitter hashtag
#kunststoftv
Uitzending gemist
Kunststof tv gemist
Deel-url
gids.tv/10606434

Te gast bij presentator Joost Karhof zijn:

-Paul de Leeuw. Hij is terug in het theater met zijn nieuwe cabaretprogramma ‘Ik ben rustig!’ De titel heeft niks te maken met zijn gemoedstoestand. ‘Ik ben rustig’ waren de woorden die een dierbare uitsprak op zijn sterfbed. Dit zette Paul de Leeuw aan het denken: wat zou ik zeggen als het zover is? En als je vandaag overlijdt, wat laat je dan achter? Klinkt misschien wat zwaar, maar er valt tijdens de voorstelling ook genoeg te lachen.

-Paco Peña, de flamencogitarist Paco Peña die tot de absolute wereldtop behoort. Op 6-jarige leeftijd leerde hij gitaarspelen van zijn broer. Nu, 65 jaar later, is Paco Peña de koning van de flamenco. Met zijn show 'Quimeras' doet hij in februari de theaters in Nederland aan. In deze show, die het thema van immigratie van Afrikanen naar het ‘veelbelovende’ Europa belicht, brengt de gitarist flamenco samen met ritmes uit Afrika. In Kunststof TV een voorproefje.

-Elsie de Brauw. De gelauwerde actrice (winnares van de Theo d’Or (2x) en een Gouden Kalf) en de wereldwijd bejubelde choreograaf Alain Platel komen allebei uit verschillende theaterdisciplines, maar wilden al lang samen een voorstelling maken. Nu is er ‘tauberbach’, een voorstelling met dansers en muzikanten geïnspireerd op het leven van een Braziliaanse vrouw die op een vuilnisbelt leeft.

-Martijn van de Griendt, fotograaf. Op 1 februari opent in de Kunsthal Rotterdam de expositie ‘Forever Young’, een keuze uit de portretten die Van de Griendt de afgelopen vijftien jaar maakte van jongeren over de hele wereld. In zijn werk wil hij de kwetsbaarheid en openheid van jongeren in de context van hun eigen sociale groep vangen. Of misschien gaat het wel over Martijns eigen zoektocht naar een verloren tienertijd.

Kunststof tv op tv

.