Bekijk de uitzending van Kruispunt: gelovige president van VS terug

Ma 18 januari 2021 | 22:50 Kruispunt: gelovige president van VS

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kruispunt: gelovige president van VS gemist? Bekijk hier naar Kruispunt: gelovige president van VS gemist.

Kruispunt: gelovige president van VS

Datum
Ma 18 januari 2021
Tijd
22:50 tot 23:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@krokruispunt
Deel-url
gids.tv/25720170

Vanavond start het nieuwe seizoen van Kruispunt, waarin elke maandagavond laat verhalen uit het hart van de samenleving voorbijkomen, met een aflevering over de rol van religie in de Verenigde Staten, de Amerikaanse politiek en het Witte Huis.

Katholieke president
Als Joe Biden eind januari het Witte Huis betrekt, is hij de tweede katholieke president uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, maar nagenoeg al zijn 45 voorgangers waren diepgelovig.

Troost
Biden praat er zonder terughoudendheid over. Heel Amerika weet van de verliezen die hij heeft geleden en de troost die hij vindt in zijn geloof. Biden noemt het geloof ook een grote inspiratie voor zijn politieke beleid.

Vriendin
Kruispunts aflevering 'God in het Witte Huis' gaat over geloof en de Amerikaanse politiek en het katholieke geloof van de nieuwe president Joe Biden. Met ander anderen Sister Campbell, een persoonlijke vriendin van Biden, historicus James Kennedy en Eelco Bosch van Rosenthal.

Je kunt alle afleveringen van Kruispunt terugkijken via gids.tv/programma/kruispunt.

Kruispunt: gelovige president van VS op tv

.