Bekijk de uitzending van Kroongetuige terug

Ma 15 oktober 2018 | 21:29 Kroongetuige

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kroongetuige gemist? Bekijk hier naar Kroongetuige gemist.

Kroongetuige

Datum
Ma 15 oktober 2018
Tijd
21:29 tot 22:32
Zender
RTL 4
Twitter hashtag
#kroongetuige
Deel-url
gids.tv/21113556

Voor het tweede seizoen van het programma Kroongetuige kruipen Vivienne van den Assem, Eva Cleven, Bo Maerten, Kluun, Viggo Waas, Kaj van der Ree, Loretta Schrijver, Birgit Schuurman en Fred Teeven vanaf vanavond in de huid van rechercheur. Zij gaan proberen een (fictieve) moord op te lossen vanuit een Zweeds landhuis. Monic Hendrickx presenteert het tweede seizoen van dit RTL-programma, dat elke maandag om 21:30 uur te zien is op RTL 4.

De negen rechercheurs gaan proberen een moord op te lossen in Zweden en nemen hun intrek in een monumentaal Zweeds huis nabij de plaats delict. Wat er precies gebeurd is weten ze niet. Ze moeten het doen met minieme aanwijzingen die in het Zweedse industriestadje Köping zijn achtergebleven.

Dag en nacht zijn de BN'ers in de greep van het misdaadverhaal, waarvan zij - in tegenstelling tot de kijker - niets hebben gezien. In elke aflevering lopen fictie en reality dwars door elkaar heen. De karakters uit de fictie duiken te pas en te onpas op in het dagelijks leven van de rechercheurs, zonder dat zij dat weten. Zij leven in een gecreëerde wereld waarin ze 24/7 alert moeten zijn.

Het onderzoek naar de moord wordt bemoeilijkt door één van de rechercheurs. Hij of zij weet wie het gedaan heeft en heeft zwijggeld gekregen. Middels verschillende onderzoeken proberen de BN'ers te achterhalen wie de moord gepleegd heeft. De Kroongetuige doet er echter alles aan om zo min mogelijk onderzoeken te laten slagen. Want als de dader niet gepakt wordt, mag hij of zij het zwijggeld houden.

Aan het eind van elke aflevering maken de rechercheurs een proces verbaal op; een verslag van het onderzoek tot dan toe, vol met details. Wie dat het minst goed doet, moet het programma verlaten. In de laatste aflevering moet eerst de Kroongetuige worden ontmaskerd. Als dat lukt, moet daarna nog een wachtwoord worden ingevuld. Pas als dat juist is, kan de dader worden gearresteerd en gaat het zwijggeld niet naar de Kroongetuige maar naar de winnaar. Lukt het één van de BN'ers om de dader te ontmaskeren? Of is de Kroongetuige iedereen te slim af en mag hij of zij het zwijggeld houden?

Kroongetuige op tv

Moord teeven onderzoek fred teeven dader zweden delict winnaar huid schrijver duiken wachtwoord dagelijks leven kroongetuige loretta kijker zweeds proces birgit schuurman eva cleven loretta schrijver monic hendrickx viggo waas vivienne van den assem gepakt aanwijzingen dagelijks seizoen rechercheur nacht aflevering 1 seizoen 2 slim gearresteerd.