Bekijk de uitzending van Koefnoen terug

Za 18 augustus 2012 | 21:40 Koefnoen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Koefnoen gemist? Bekijk hier naar Koefnoen gemist.

Koefnoen

Datum
Za 18 augustus 2012
Tijd
21:40 tot 22:30
Zender
NPO 1
Twitter hashtag
#Koefnoen
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Koefnoen gemist
Deel-url
gids.tv/7958848

Vanaf vanavond zendt de AVRO de elfde reeks uit van het satirische programma Koefnoen.

Met de komende parlementsverkiezingen in het vooruitzicht kan de uitzendperiode voor makers Owen Schumacher en Paul Groot niet gunstiger uitpakken, want uiteraard wordt ook in de komende reeks de Nederlandse politiek weer hilarisch in z'n hemd gezet. Schumacher en Groot hopen alleen dat de lijsttrekkers zich in de verkiezingscampagne niet zó onsterfelijk belachelijk maken dat alle satire overbodig wordt.

De nieuwe serie van Koefnoen bestaat uit 9 afleveringen, waarvan de eerste aflevering een extra lange zomerspecial is met zowel nieuw materiaal als hoogtepunten uit eerdere jaren rond het thema ‘vakantie'.

Vanaf aflevering 2 bevat Koefnoen uitsluitend nieuw materiaal en maken Owen Schumacher en Paul Groot als vertrouwd een satirisch weekoverzicht aan de hand van actuele sketches, imitaties en parodieën.

Na tien seizoenen bouwt het AVRO-programma voort op succesvolle elementen, al was de presentatie van het programma natuurlijk aan een drastische update toe. In navolging van de restyling van het NOS-journaal anchoren Groot en Schumacher al wandelend, swipend, scrollend en pinchend hun bekende imitaties en parodieën voor het grootste scherm dat in West Europa beschikbaar was.

Tussen de vertrouwde Koefnoen-cast (met o.a. Plien en Bianca, Jeremy Baker, Frans van Deursen, Dick van den Toorn, Erik van Muiswinkel, Marjan Luif, Martine Sandifort en Sanne Wallis de Vries) duiken ook dit jaar weer een paar verrassende gastacteurs op. Zo speelt Raymonde de Kuyper de rol van Hanneke Groenteman in een parodie op Sterren Op Het Doek (zie foto).

De afleveringen worden ook dit seizoen afgesloten met de populaire Rapservice van Arjen Lubach en Edo Schoonbeek.

Koefnoen op tv

Politiek presentatie weekoverzicht wallis parlementsverkiezingen duiken sterren schumacher serie verkiezingscampagne eerste aflevering hoogtepunten erik van muiswinkel satire thema bianca lijsttrekkers groenteman parodie koefnoen scherm hanneke groenteman europa arjen lubach afgesloten dick van den toorn frans van deursen jeremy baker marjan luif martine sandifort owen schumacher paul groot baker voort.
Promo - Koefnoen seizoen 11