Bekijk de uitzending van Knevel & Van den Brink terug

Wo 5 juni 2013 | 00:20 Knevel & Van den Brink

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Knevel & Van den Brink gemist? Bekijk hier naar Knevel & Van den Brink gemist.

Knevel & Van den Brink

Datum
Wo 5 juni 2013
Tijd
00:20 tot 01:15
Zender
NPO 1
Genre
Talkshow
Presentatie
Andries Knevel, Tijs van den Brink
Twitter hashtag
#KvdB
Officiële Twitter
@KvdBtv
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Knevel & Van den Brink gemist
Deel-url
gids.tv/9240898

Gasten en onderwerpen:

-RTL-weervrouw Margot Ribberink over het hoge water en de koude lente.

Dit voorjaar lijkt het weerrecords te regenen: het koudste voorjaar sinds 1962, het hoogste water in Duitsland in 500 jaar, skiliften die afgelopen weekend weer open gingen in Frankrijk. Wat is er aan de hand met het weer? De sceptici twijfelen door het koude voorjaar aan de opwarming van de aarde, maar is dat terecht? Margot Ribberink legt vanavond aan tafel uit hoe de extremen van 2013 met elkaar samenhangen - en wat het zegt over wat we kunnen verwachten van de zomer.

-Rector van Rotterdamse middelbare school: veiligheid boven leerplicht

Drie leerlingen molesteren in februari een 12-jarige medeleerling op een middelbare school in Rotterdam-Zuid. Daarop staat maar één sanctie: de daders moeten van school. Dat dacht althans directeur Eric van 't Zelfde van de Rotterdamse Hugo de Grootschool. Maar de wet ligt dwars. Tot verbijstering van Van 't Zelfde, die zich voor de rechter moest verantwoorden. Voor de school een dure en tijdrovende rechtszaak waarbij het slachtoffertje nog door de daders werd bedreigd en geïntimideerd. Ook Erik van 't Zelfde heeft tijdelijk persoonsbeveiliging gehad. De vrees was dat de rechter de jongens in het gelijk zou stellen. Maar de rechter spreekt uit dat de school in zijn recht staat om leerlingen weg te sturen. Rector: "Opgelucht, want mijn positie was niet houdbaar geweest als de rechter anders had besloten." De rector besloot niet te buigen, ook niet nadat de leerlingen en hun ouders de school voor de rechter daagden middels een kort geding. "Op deze school ben ik de baas en niet de agressieve leerlingen die anderen intimideren en overal maling aan hebben."

-Minister van Financiën Dijsselbloem over de Fyra, bezuinigingen en zijn reis naar Griekenland en Portugal.

"De tijd is voorbij dat het kabinet bij het kruisje tekent" zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vandaag tegen de NS over de Fyra-strop. Maar wat dat betekent voor de miljoenenrekening van de mislukte Fyra bleef onduidelijk. De rekening moet ergens betaald worden. Vanavond is Jeroen Dijsselbloem te gast om op deze vragen in te gaan. Maar er is meer te bespreken: er wordt gezaagd aan de stoelpoten van zijn voorzitterschap van de Eurogroep, er hangen miljarden extra bezuinigingen boven de markt en vorige week was hij op bezoek in twee 'knoflooklanden' binnen de Eurozone: Griekenland en Portugal.

Knevel & Van den Brink op tv

Duitsland frankrijk portugal bezuinigingen school jeroen dijsselbloem veiligheid eurogroep griekenland lente leerlingen daders fyra extra bezuinigingen kort geding rechtszaak voorzitterschap dijsselbloem rechter zomer middelbare school leerplicht miljarden opwarming aarde rotterdam-zuid voorjaar talkshow buigen verbijstering tafel extremen weekend water markt andries knevel margot ribberink tijs van den brink ouders 12-jarige jongens.