Bekijk de uitzending van Knetter terug

Zo 7 juni 2020 | 09:00 Knetter IMDb: 6.6

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Knetter gemist? Bekijk hier naar Knetter gemist.

Knetter

Knetter
Datum
Zo 7 juni 2020
Tijd
09:00 tot 10:20
Zender
NPO 3
IMDb
6.6
Genre
Jeugd
Jaar
2005
Regisseur
Martin Koolhoven
Acteurs
Daan Schuurmans, Carice van Houten, Edo Brunner, Tom van Kessel, Leny Breederveld
Twitter hashtag
#knetter
Deel-url
gids.tv/24487649

Knetter is een Belgische en Nederlandse drama en familiefilm uit het jaar 2005. Deze productie is geregisseerd door Martin Koolhoven. Met Daan Schuurmans, Jesse Rinsma, Carice van Houten en Tom van Kessel in de hoofdrol.

De negenjarige Bonnie Wolk woont samen met haar moeder Lis en haar oma. Ze zijn helemaal gek van olifanten. Lis is wel een heel lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Gelukkig is oma altijd in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Als oma een ongeluk krijgt, staan Bonnnie en Lis er met z'n tweeën voor. Lis leert Cees kennen en Bonnie hoopt dat nu haar grootste wens uitkomt: een broertje of zusje erbij! Maar Lis denkt hier anders over en vindt dat je beter een huisdier kunt nemen. Om Bonnie te verrassen neemt Lis op een dag een wel heel bijzonder huisdier mee: een olifant!

Martin Koolhoven ('De grot', 'Het schnitzelparadijs') werd door scenarioschrijfster Mieke de Jong ('Lepel') gevraagd om de familiefilm 'Knetter' te regisseren. Hij stemde daarmee in, omdat het verhaal van Bonnie en haar moeder hem diep raakte. Koolhoven was voor de hoofdrol op zoek naar een meisje dat zowel kwetsbaar als stoer was, en uiteindelijk bleek Jesse Rinsema perfect. 'Knetter' is haar speelfilmdebuut. Voor de rol van Bonnie's moeder Lis had Koolhoven meteen Carice van Houten in gedachten. Hij had Van Houten al twee keer eerder geregisseerd (in 'Suzy Q' en 'AmnesiA') en hij vond haar erg geschikt voor de rol van jonge "hollen-of-stilstaan-moeder". 'Knetter' is de officiële openingsfilm van Cinekid 2005.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/knetter

Knetter op tv

.
Knetter - Trailer