Bekijk de uitzending van Klassiek viert de zomer terug

Do 2 augustus 2018 | 16:50 Klassiek viert de zomer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Klassiek viert de zomer gemist? Bekijk hier naar Klassiek viert de zomer gemist.

Klassiek viert de zomer

Datum
Do 2 augustus 2018
Tijd
16:50 tot 17:05
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2018
Presentatie
Floris Kortie
Twitter hashtag
#klassiekviertdezomer
Deel-url
gids.tv/20683854

Aflevering 5 - Cultuurmagazine.

Syrische muziek.

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur. Floris Kortie ontmoet de Nederlandse violist Daniel Rowland. Hij is gefascineerd door Arabische muziek en zou dolgraag met een Syrische muzikant spelen. Daarom brengt Floris hem in contact met de jonge ud-speler Jawa Manla. Of het nou een klassieker van Vivaldi of het allernieuwste stuk van een hedendaagse componist is, violist Daniel Rowland speelt altijd met dezelfde passie en souplesse. Naast solist is hij aanvoerder van het vermaarde Brodsky Quartet en organiseert hij jaarlijks een kamermuziekfestival in het Twentse dorp Het Stift, waar hij opgroeide. Daniel is op zoek naar muzikale vrijheid en vindt deze in Arabische muziek, die met duizend jaar oude melodieën toch elke keer weer als nieuw klinkt.

Klassiek viert de zomer op tv

Muziek klassiek vrijheid zomer grenzen inspiratie klassieker avontuur muzikant jaarlijks componist contact violist floris kortie vivaldi.