Bekijk de uitzending van Kings of Pastry terug

Ma 18 juni 2018 | 21:35 Kings of Pastry

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kings of Pastry gemist? Bekijk hier naar Kings of Pastry gemist.

Kings of Pastry

Datum
Ma 18 juni 2018
Tijd
21:35 tot 23:05
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2009
Twitter hashtag
#kingsofpastry
Deel-url
gids.tv/20420600

Documentaire uit 2010 waarbij alles draait om die ene vraag: Hoe verdien je de prestigieuze prijs voor de meest bekwame patisserie chef-kok van Frankrijk?

Om de drie jaar mogen zestien chef-koks gedurende drie dagen hun buitengewone vakbekwaamheid tonen aan een gerespecteerde jury. Deze jury bepaalt wie de felbegeerde blauwe, witte en rode kraag wint. Een prijs voor het leven, toegekend door Meilleur Ouvrier France (MOF). Volgens de geselecteerde deelnemers is de competitie zwaarder dan de Olympische Spelen. De uiteindelijke erkenning is voor elke chef-kok zowel een droom als een obsessie.

D.A. Pennebaker en Chris Hegedus filmden een aantal meesterbakkers in wording vanaf de voorbereidingen, gedurende de competitie en ook bij de, voor sommigen pijnlijke, uitslag. Het verzinnen, voorbereiden, rollen, snijden, mengen en maken van beeldhouwwerken van fijne chocolade en suiker, gebakjes, bonbons en andere lekkernijen. De jury is uiterst nauwgezet en meedogenloos. Alleen de beste van de beste wordt bekroond met de door president Sarkozy uitgereikte prijs.

Deze documentaire is onderdeel van de Foodweken op NPO 3. Lees meer over deze themaweken op gids.tv/2445/foodweken.

Kings of Pastry op tv

Frankrijk wedstrijd president olympische spelen suiker documentaire jury uitslag voorbereidingen erkenning competitie chocolade pastry sarkozy droom deelnemers jaarlijks snijden.
Kings of Pastry - Trailer