Bekijk de uitzending van Kingdom of Heaven terug

Zo 10 september 2017 | 20:00 Kingdom of Heaven IMDb: 7.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kingdom of Heaven gemist? Bekijk hier naar Kingdom of Heaven gemist.

Kingdom of Heaven

Kingdom of Heaven
Datum
Zo 10 september 2017
Tijd
20:00 tot 22:50
Zender
NET 5
IMDb
7.2
Genre
Historisch drama
Jaar
2005
Regisseur
Ridley Scott
Acteurs
Jeremy Irons, Liam Neeson, Eva Green, Orlando Bloom, Marton Csokas
Twitter hashtag
#kingdomofheaven
Deel-url
gids.tv/18595910

Amerikaans historisch drama: Frankrijk, 1184. Godfrey en zijn zoon Balian reizen naar het Heilige Land om Jeruzalem te helpen verdedigen tegen een inval uit het Oosten. Nog voor ze Jeruzalem bereiken, overlijdt Godfrey. Balian wordt in de adelstand verheven en zet zijn tocht vastberaden voort. In Jeruzalem heerst er op dat ogenblik een broze vrede tussen christenen en moslims. Koning Baldwin is er steeds in geslaagd om de vrede te bewaren, maar hij heeft niet lang meer te leven. De strijd om de heerschappij over de stad kan elk moment losbarsten.

Vijf jaar na 'Gladiator' kwam Sir Ridley Scott terug met dit grootschalige historische epos, dat zich afspeelt rond de kruistochten in de twaalfde eeuw. Een soortgelijke film onder de titel 'Crusades' is jarenlang het droomproject van Paul Verhoeven geweest, maar de aankondiging van 'Kingdom of Heaven' maakte een definitief einde aan die plannen. Orlando Bloom werd door 'The Lord of the Rings' een gewild acteur in Hollywood en kreeg rollen in 'Pirates of the Caribbean' en 'Troy'. Voor de hoofdrol van Balian of Ibelin moest hij wel even aan de gewichten hangen.

Kingdom of Heaven op tv

.
Kingdom of Heaven - Trailer