Bekijk de uitzending van Kingdom of Heaven terug

Zo 7 juni 2015 | 20:00 Kingdom of Heaven IMDb: 7.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kingdom of Heaven gemist? Bekijk hier naar Kingdom of Heaven gemist.

Kingdom of Heaven

Kingdom of Heaven
Datum
Zo 7 juni 2015
Tijd
20:00 tot 23:00
Zender
RTL 7
IMDb
7.2
Genre
Historisch drama
Jaar
2005
Regisseur
Ridley Scott
Acteurs
Jeremy Irons, Liam Neeson, Eva Green, Orlando Bloom, Marton Csokas
Twitter hashtag
#kingdomofheaven
Deel-url
gids.tv/13442302

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian net zijn vrouw en kind verloren, als hij ridder Godfrey of Ibelin tegenkomt, die hem vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan op kruistocht naar Jeruzalem, om te strijden in de lange bloederige oorlog om het Heilige Land. Als een vreemdeling in een vreemde omgeving, moet hij een verdoemde koning dienen, koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin en wordt hij verheven tot de ridderstand.

Vijf jaar na 'Gladiator' kwam Sir Ridley Scott terug met dit grootschalige historische epos, dat zich afspeelt rond de kruistochten in de twaalfde eeuw. Een soortgelijke film onder de titel 'Crusades' is jarenlang het droomproject van Paul Verhoeven geweest, maar de aankondiging van 'Kingdom of Heaven' maakte een definitief einde aan die plannen. Orlando Bloom werd door 'The Lord of the Rings' een gewild acteur in Hollywood en kreeg rollen in 'Pirates of the Caribbean' en 'Troy'. Voor de hoofdrol van Balian of Ibelin moest hij wel even aan de gewichten hangen.

Kingdom of Heaven op tv

.
Kingdom of Heaven - Trailer