Bekijk de uitzending van Kinderkopkes terug

Ma 19 februari 2018 | 21:25 Kinderkopkes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kinderkopkes gemist? Bekijk hier naar Kinderkopkes gemist.

Kinderkopkes

Datum
Ma 19 februari 2018
Tijd
21:25 tot 21:55
Zender
Eén
Genre
Reportage
Jaar
2018
Twitter hashtag
#kinderkopkes
Deel-url
gids.tv/19660720

"De waarheid komt uit een kindermond?" Laten we dan eens echt luisteren naar wat kinderen te zeggen hebben. In het nieuwe Kinderkopkes gaat Kristel Verbeke vanaf maandag 19 februari met jongens en meisjes tussen 9 en 13 jaar in gesprek over wat hen bezig houdt. Ze praat met hen over hun levensdoel, over drukke ouders, over geluk, maar ook over brute pech. Niet de ouders, leerkrachten of deskundigen, maar de kinderen zelf vertellen hoe zij het leven zien.

Simpelweg door te praten, geven de kinderen Kristel een kijkje in hun hoofd. Hun pure blik, zonder vooroordelen, stereotypen en andere volwassen hersenspinsels, zorgt voor een glimlach of doet net even slikken.

Kinderkopkes is het eerste televisieprogramma voor volwassenen waarin kinderen de enige, echte gesprekspartner zijn. Als het gaat over hoe kinderen denken, hoe ze zich voelen, wat ze nodig hebben of waar ze het moeilijk mee hebben, zijn het heel vaak volwassenen die het woord voeren. Maar hoe zien kinderen het leven eigenlijk zelf? Waar maken zij zich zorgen over? Waar worden zij gelukkig van?

Elke aflevering gaat Kristel Verbeke uitgebreid in gesprek met één kind. Ze zoekt hen over langere tijd regelmatig op voor een babbel. Elke situatie en iedere plaats is een aanknopingspunt voor een nieuw gesprek. Kristel duikt mee in hun leefwereld en staat met de kinderen stil bij dingen waar we ons allemaal wel eens vragen over stellen. Ze nemen de tijd om elkaar goed te leren kennen en praten samen over thema’s waarmee iedereen te maken krijgt, zoals opvoeding, liefde, perfectionisme, gezondheid, trots, vooroordelen en verdriet. Beetje bij beetje wordt duidelijk dat ieder kind zijn of haar eigen kijk op het leven heeft.

Kinderkopkes kijkt door de ogen van zes verschillende kinderen naar de grote en kleine dingen in het leven en de wereld rondom ons. Van een jongen met een passie voor voetbal, tot een meisje dat opgroeit zonder papa, en een zoon die meehelpt op de boerderij van zijn ouders: stuk voor stuk gewone, maar tegelijk heel straffe kinderen, met elk hun eigen kijk op de wereld.

Niet enkel de kinderen delen hun verhaal: de kijker leert Kristel zelf ook wat beter kennen. Onderweg van en naar de kinderen belt zij vanuit de auto met haar familie en vrienden. Soms gaat het over hele gewone, dagelijkse dingen; soms vertelt ze over iets wat ze net met een kind heeft besproken. Elk gesprek, elke ontmoeting laat bij haar een indruk na die ze wil delen. Zo zit de reeks vol herkenbare momenten en relevante thema’s.

Kinderkopkes op tv

Voetbal auto gezondheid afscheid liefde opvoeding boerderij leerkrachten taboe pech deskundigen verdriet volwassen emma ontmoeting auto-ongeluk kijker papa kinderen hoofd meisjes dood kristel verbeke ouders reportage meisje geluk jongens familie vragen trots vooroordelen 5 jaar later gesprek aflevering 1 zoon slikken.