Bekijk de uitzending van Keuringsdienst van Waarde: dierziektes terug

Do 17 september 2020 | 20:25 Keuringsdienst van Waarde: dierziektes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Keuringsdienst van Waarde: dierziektes gemist? Bekijk hier naar Keuringsdienst van Waarde: dierziektes gemist.

Keuringsdienst van Waarde: dierziektes

Datum
Do 17 september 2020
Tijd
20:25 tot 21:00
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Sofie van den Enk, Maarten Remmers, Marijn Frank, Ersin Kiris, Teun van de Keuken, Daan Nieber
Officiële Twitter
@kvw
Deel-url
gids.tv/25058913

De Keuringsdienst van Waarde doet in deze uitzending onderzoek naar dierziektes en stelt de vraag: wat doet Nederland om te voorkomen dat ziektes overspringen van dier op mens?

Corona
Corona komt uit het verre China. We hebben gehoord dat dieren daar op markten op elkaar worden gestapeld. De lokale overheid schuift signalen dat er iets mis gaat liever onder het tapijt, dan dat er tijdig wordt ingegrepen. Niet gek dat daar een pandemie heeft kunnen ontstaan.

Risico
Maar hoe zit het eigenlijk hier? In Nederland stapelen we ook dieren op elkaar, gaat dat hier wel goed? Wat doen veehouders om het risico op ziekten te beperken? We bezoeken verschillende boeren en een viroloog die er ieder hun eigen ideeën over hebben.

Q-koorts
Een aantal jaar geleden ging het wel degelijk mis. Er sprong in Nederland een virus van de geit op de mens: de Q-koorts. Hoe heeft dat kunnen gebeuren en hoe ging de Nederlandse overheid eigenlijk om met die uitbraak?

Keuringsdienst van Waarde: dierziektes op tv

.