Bekijk de uitzending van Kaaskop of ...? terug

Do 11 oktober 2018 | 21:50 Kaaskop of ...?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kaaskop of ...? gemist? Bekijk hier naar Kaaskop of ...? gemist.

Kaaskop of ...?

Datum
Do 11 oktober 2018
Tijd
21:50 tot 22:40
Zender
NPO 3
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Presentatie
Ajouad El Miloudi
Twitter hashtag
#kaaskopof
Deel-url
gids.tv/21090203

In het derde seizoen van het programma Kaaskop of…? onderzoekt Ajouad El Miloudi de identiteit van Nederlanders met een andere culturele achtergrond. Waar hij in de vorige twee seizoenen zijn eigen Marokkaanse roots onder de loep nam, kijkt hij nu naar vier andere grote culturen in Nederland. Voelen Surinamers, Turken, Chinezen en Antillianen in Nederland zich Kaaskop of…?

De afgelopen twee seizoenen vormden een spraakmakende en persoonlijke zoektocht voor presentator Ajouad El Miloudi. Moest hij zich kaaskop voelen omdat hij in Nederland is geboren en opgegroeid, of was hij toch meer een Marokkaan, uit het land van zijn ouders?

In dit derde seizoen legt hij deze vraag voor aan bekende en onbekende Nederlanders met Chinese, Turkse, Surinaamse of Antilliaanse roots. Ajouad gaat in Kaaskop of…? vanuit zijn eigen nieuwsgierigheid met jonge mensen uit deze culturen in gesprek over de thema’s Mentaliteit, Liefde, Opvoeding en Trots.

Het startpunt is zijn eigen voetbalveldje in Amsterdam-Oost, waar al die culturen in zijn jeugd bij elkaar kwamen. Worstelen zij met dezelfde issues als Mocro’s? Waar komt de Turkse trots vandaan, wat behelst de Antilliaanse opvoeding, hoe daten Chinese Nederlanders en kloppen de vooroordelen over de Surinaamse mentaliteit eigenlijk wel? Kortom: in welke opzichten zijn deze biculturele Nederlanders kaaskoppen geworden en welke invloed heeft de cultuur van hun (groot-) ouders?

Kaaskop of ...? op tv

Nederland zoektocht worstelen chinezen presentator liefde opvoeding chinese turken cultuur antillianen amsterdam-oost identiteit daten marokkaan opgegroeid jeugd magazine turkse ajouad el miloudi trots vooroordelen seizoen 3 seizoen gesprek aflevering 1.