Bekijk de uitzending van Joris zoekt troost terug

Do 29 november 2018 | 20:25 Joris zoekt troost

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Joris zoekt troost gemist? Bekijk hier naar Joris zoekt troost gemist.

Joris zoekt troost

Datum
Do 29 november 2018
Tijd
20:25 tot 21:00
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2018
Presentatie
Joris Linssen
Twitter hashtag
#joriszoekttroost
Deel-url
gids.tv/21376115

In vier afleveringen onderzoekt Joris Linssen hoe de rouw- en uitvaartcultuur de afgelopen eeuw veranderde. In Joris zoekt Troost kijkt hij Nederland en de Nederlander in het diepst van de ziel. Hoe laten we ons troosten in tijden van rouw en verdriet? De dood is van alle tijden, maar het ritueel rondom het afscheid is drastisch veranderd. Eeuwenoude tradities hebben plaatsgemaakt voor nieuwe rituelen.

Joris maakt een reis door het land en de tijd en staat stil bij iconische en dramatische gebeurtenissen. Van de Zeeuwse watersnood tot MH17-vliegramp. Van de dood van Koningin Wilhelmina, tot het afscheid van André Hazes in de Amsterdamse Arena. En wat als er geen troost is, zoals bij de dood van Anne Faber, maar alleen woede? Veel delicate vragen, die Joris voorlegt aan nabestaanden en ooggetuigen, die opvallend openhartig durven te zijn.

Presentator Joris Linssen: "Deze meeslepende zoektocht naar hoe wij Nederlanders omgaan met de dood en verdriet heeft me diep geraakt. Ik heb met bewondering, verbazing en ontroering gekeken naar nieuwe maar ook heel oude rituelen. Zoals op Vlieland, waar eilanders elkaar begraven. En daarmee staan in de traditie van hun voorouders."

Joris zoekt troost op tv

Koningin nederland nederlander scholieren leeuwarden afscheid presentator arena stille tocht watersnood wilhelmina koningin wilhelmina doodstil tradities faber verdriet politiechef minuut stilte andré hazes ooggetuigen ritueel doodgeslagen eeuw fries rouw magazine dood joris linssen meindert tjoelker stilte rituelen vragen anne faber stad reis seizoen aflevering 1 hazes geen tijd lang.
Promo: Joris zoekt troost