Bekijk de uitzending van Jonge benen terug

Wo 17 juni 2015 | 20:40 Jonge benen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jonge benen gemist? Bekijk hier naar Jonge benen gemist.

Jonge benen

Datum
Wo 17 juni 2015
Tijd
20:40 tot 21:20
Zender
Eén
Genre
Sportdocumentaire
Twitter hashtag
#jongebenen
Deel-url
gids.tv/13511197

Het is stilaan uitkijken naar eventuele opvolgers van het vermaarde duo Tom Boonen en Philippe Gilbert. In 'Jonge Benen' op Eén wordt het verhaal verteld van vier beloftevolle profrenners die sinds 2009 als vrienden door het leven gaan.

Tim Wellens, Sean De Bie, Louis Vervaeke en Jasper Stuyven besloten eind vorig jaar een huis in Alora, Andalusië te huren omdat onder de kerktoren trainen in hun ogen gelijk staat met stilstand. Vanuit Spanje vatten ze het voor hen zo belangrijke wielerjaar 2015 aan.

De vier beloftevolle wielerprofs/vrienden zochten er naar ideale trainingsomstandigheden. De Eén kijker springt mee op de fiets en volgt de vier jonge wielrenners van dichtbij.

Wellens, De Bie, Vervaeke en Stuyven zijn niet alleen profs, maar ook oprechte vrienden. De basis van deze vriendschap werd gelegd op het WK voor juniores in Moskou in de zomer van 2009. Met de onmisbare steun van Sean en Tim werd Jasper daar wereldkampioen. Eind 2013 sloot de iets jongere Louis Vervaeke, een Oost-Vlaamse klimmer in spé, zich bij hen aan. Anno 2015 maken de vier deel uit van het profpeloton en nemen de verwachtingen toe. Doordat de vier hun lotgevallen deels zelf filmen, krijgt het wielerseizoen de allure van een prikkelende ontdekkingsreis.

'Jonge Benen' is een roadmovie over wielrennen en over vriendschap, waarin het communiceren een belangrijke rol speelt.

Jonge benen op tv

.
Promo: Jonge benen