Bekijk de uitzending van John Beerens' salon takeover terug

Ma 14 november 2011 | 21:30 John Beerens' salon takeover

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van John Beerens' salon takeover gemist? Bekijk hier naar John Beerens' salon takeover gemist.

John Beerens' salon takeover

Datum
Ma 14 november 2011
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
RTL 5
Genre
Realityserie
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6703201

Kappers met een zaak waar de spirit uit is of die op een dood spoor zitten, hoeven niet langer met de handen in het haar te zitten. Vanaf nu kunnen zij rekenen op de Nederlandse superkapper John Beerens.

Deze zeer ervaren haarstylist schiet noodlijdende kapsalons te hulp in het nieuwe RTL 5-programma ‘John Beerens' Salon Takeover'.

“Met dit programma wil ik graag collega's helpen om slecht lopende zaken om te turnen tot goedlopende salons. Ik houd van het kappersvak, maar kapper zijn is meer dan alleen maar goed kunnen knippen. Het vergt ook kennis van ondernemen”, aldus John.

Aan de hand van beelden uit de salon en ervaringen van klanten krijgt John een indruk van de problemen waar de zaak mee kampt. Vervolgens is het tijd voor de takeover: de regie is nu in John's ervaren handen waarbij de eigenaar even niets meer te zeggen heeft.

Na een makeover van de salon en het oplossen van andere pijnpunten, zoals de houding of de kundigheid van het personeel of de manier van werven van klanten, is het tijd voor een nieuwe start met feestelijke heropening.

Als John na een aantal weken de salon weer bezoekt, krijgt hij antwoord op de vraag of de nieuwe manier van werken nog wordt volgehouden of dat de salon terug bij af is.

Met dit realityprogramma treedt John in de voetsporen van de Australische Tabatha Coffey, die met ‘Tabatha's Salon Takeover', te zien bij RTL 5, al veel kappers voor een faillissement behoedde.

John Beerens doet al op jonge leeftijd ervaring op in het kappersvak en opende op 22-jarige leeftijd zijn eigen Haarstudio in Tilburg. In 1993 wint hij vele kampioenschappen op zijn vakgebied, waaronder Nederlands kampioen.

De kroon op zijn werk is het winnen van de Top Hair Award in 2006. John was verder te zien als gastjurylid in het eerste seizoen van ‘Holland's Next Topmodel' en hij voorziet veel Bekende Nederlanders van een mooie coupe.

John Beerens' salon takeover op tv

.
Promo - John Beerens` salon takeover