Bekijk de uitzending van Johan Cruijff Schaal: PSV - Feyenoord terug

Zo 31 juli 2016 | 17:30 Johan Cruijff Schaal: PSV - Feyenoord

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Johan Cruijff Schaal: PSV - Feyenoord gemist? Bekijk hier naar Johan Cruijff Schaal: PSV - Feyenoord gemist.

Johan Cruijff Schaal: PSV - Feyenoord

Datum
Zo 31 juli 2016
Tijd
17:30 tot 19:50
Zender
SBS 6
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#PSVFEY
Deel-url
gids.tv/16031141

Rechtstreeks verslag van deze wedstrijd tussen de kampioen van de eredivisie en de bekerwinnaar.

PSV greep in de laatste speelronde van de Eredivisie de 23ste landstitel en verzekerde zich daarmee direct van deelname aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Vandaag treffen de Eindhovenaren bekerwinnaar Feyenoord in De Arena.
Voorafgaand aan dit kampioensjaar van de Brabanders greep de equipe van trainer Phillip Cocu die prijs - die sinds 1996 de naam van de dit jaar overleden legendarische Nummer 14 draagt - voor de negende keer in de clubhistorie door FC Groningen te verslaan. Twee doelpunten van spits Luuk de Jong en een van Adam Maher waren genoeg voor de 3-0 zege.

De laatste keer dat Feyenoord actief was in het duel om de Johan Cruijff Schaal was in 2008 en ook toen was PSV de tegenstander. De zege ging destijds naar de Eindhovenaren (2-0). De Rotterdammers namen de prijs in 1999 voor het eerst en het laatst in ontvangst. Zowel Feyenoord (1991) als PSV (1992) was al wel een keer eerder winnaar van de PTT Telecom Cup, de voorloper van de Johan Cruijff Schaal.

Johan Cruijff Schaal: PSV - Feyenoord op tv

Voetbal wedstrijd eredivisie fc groningen feyenoord kampioen groningen adam maher arena phillip cocu telecom luuk de jong spits winnaar johan cruijff cocu tegenstander trainer schaal deelname overleden doelpunten namen landstitel adam.