Bekijk de uitzending van Jinek terug

Do 16 april 2020 | 21:19 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Do 16 april 2020
Tijd
21:19 tot 22:00
Zender
RTL 4
Genre
Amusement
Acteurs
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Deel-url
gids.tv/24158158

Onderwerpen van deze uitzending

-
Het is het enige waar in Den Haag nog over gedebatteerd wordt: de coronacrisis. Ook vandaag worden minister president Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge weer aan de tand gevoeld over de situatie in verzorgingshuizen, mondkapjes en testen. Politiek interviewer Sven Kockelmann volgde het debat van vandaag en geeft zijn analyse.

-
Ook voor de Amsterdamse zanger Dries Roelvink is het leven volledig stil komen te vallen. Zijn optredens in binnen- en buitenland zijn van de baan. En dus besloot de vaste radiosidekick van interviewer Sven Kockelmann het over een andere boeg te gooien: hij maakt een coronadocumentaire over Amsterdam. De afgelopen dagen wandelde Roelvink met een cameraman door de hoofdstad, vanavond toont hij al de eerste beelden aan tafel bij Eva.

-
Het coronavirus roept een enorme behoefte aan informatie op. Kranten en nieuwsredacties draaien overuren, terwijl het personeel grotendeels thuis zit. Kijkcijfers zijn torenhoog en krantenoplages nemen toe. Met ingelaste uitzendingen, speciale rubrieken en dagelijkse updates is het druk voor de nieuwsredactie. Waar lopen redacties tegenaan en is het nog wel mogelijk om alles voldoende te checken? Aan tafel drie hoofdredacteuren: Marcel Gelauff van NOS Nieuws, Hans Nijenhuis van het AD en Martha Riemsma van De Twentsche Courant Tubantia.

-
Hoewel de kogel nog niet definitief door de kerk is lijkt het vrijwel zeker dat grote evenementen en daarmee dus ook het hele festivalseizoen ook na 1 juni niet zal doorgaan. In België is de knoop gisteren doorgehakt. Daar zijn alle festivals tot in ieder geval 31 augustus afgezegd. En dat betekent ook geen Tomorrowland, het festival waar DJ’s Sunnery James en Ryan Marciano al jaren lang kind aan huis zijn. Vanavond praten we met de mannen over de gevolgen van het wegvallen van het festivalseizoen voor de dance industrie. Om toch in contact te blijven met hun fans lanceren ze nu verschillende online initiatieven. Naast een eigen radioshow spelen ze ook live DJ sets vanuit de tuin waarbij fans live mee kunnen kijken.

-
Iedereen zit thuis vanwege de coronacrisis en het is ook nog eens mooi weer. Dus wat te doen? Erben Wennemars en Samantha Steenwijk komen nu eindelijk toe aan wat ze graag in hun vrije tijd doen: klussen! Erben bouwt zijn eigen krachthonk en ook Samantha is aan het klussen geslagen in en rond haar huis. En zij zijn niet de enige, zo getuigt de topdrukte bij veel bouwmarkten van de laatste tijd.

Jinek op tv

.